DESTINATION FREE

Ομάδα{1,1,1}

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 Ιουλίου
Κέντρο Χορού Ακροποδητί
Ώρα: 22:00

Μια διαδρομή έχει πολλά εμπόδια αλλά και απολαύσεις. Κάθε τόπος που επιθυμείς να φτάσεις παραμένει άγνωστος μέχρι να τον συναντήσεις. Τρεις άνθρωποι συνδιαλέγονται και συγκρούονται πάνω στις επιθυμίες τους για την προσέγγιση μιας νέας ιδέας, ενός νέου τόπου. Οι συσχετισμοί και οι προκλήσεις ανάμεσα στο προσωπικό και το συλλογικό θα τους οδηγήσουν σε έναν νέο τρόπο μοιράσματος των επιθυμιών μεταξύ τους. Αναζητώντας έναν ιδεατό τόπο να βρεθούν, θα ανακαλύψουν έναν πραγματικό τρόπο να υπάρχουν.

Χορογραφία-Ερμηνεία: Ομάδα{1,1,1}
Στέλλα Τριπολιτάκη, Θένια Αντωνιάδου, Γιάννης Σταυρόπουλος
Μουσική Σύνθεση-Ερμηνεία: Λέανδρος Φράτνικ (drums), Στάθης Διαμαντίδης (κόντρα μπάσο)
Ενδυματολογική Επιμέλεια: Mάρω Αλεκτορίδου
Φωτογραφίες: Degtiarov Oleg
Παραγωγή: Ρέον

Διάρκεια: 30'

Λίγα λόγια για τη δημουργία του έργoυ:
Με εργαλείο μας τον αυτοσχεδιασμό, μελητήσαμε κινητικά την αμηχανία, την απορία, τη δυναμική της κατάστασης πριν επιθυμήσεις να κάνεις το πρώτο βήμα. Με εκκίνηση την παραπάνω έρευνα προέκυψαν ερωτήματα γύρω από τη σχέση των τριών σωμάτων.
Τι δυναμικές προκύπτουν ανάμεσα στη μονάδα και την ομάδα όταν τοποθετείται ένας "στόχος"; Πώς τρία σώματα κινούνται σαν ένα;
Τί συμβαίνει όταν τρία ενωμένα σώματα θέλουν να κινηθούν προς διαφορετικές κατευθύνσεις;


H ομάδα {1,1,1} δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2016 από την ανάγκη τριών νέων δημιουργών να ενώσουν τις κινησιολογικές-χορογραφικές ιδέες και ανησυχίες τους. Μια πρώτη απόπειρα, σε μορφή work in progress, παρουσιάστηκε στο 15ο Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων (Ιούνης 2016) και στο Φεστιβάλ Petit Paris d' Athènes (Οκτώβρης 2016).
Συνεχίζοντας να δουλεύουν και να εξελίσσουν το έργο, ενέταξαν ένα νέο πεδίο συνδημιουργίας, τη μουσική, υπό την επιμέλεια ενός μουσικού ντουέτου. Το «Destination Free» παρουσιάστηκε σε ολοκληρωμένη μορφή στην 1η Πλατφόρμα Νέων Δημιουργών στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (Νοέμβρης 2017) και στο Bios (Δεκέμβρης του 2017) .

Θένια Αντωνιάδου

Η Θένια Αντωνιάδου γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα το 1992. Είναι απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού «Ραλλού Μάνου» και του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία, του ΕΚΠΑ. Είναι μέλος της ομάδας χορού Creo από το 2015 κι έχει συμμετάσχει στην κινητική έρευνα "Απόγειος" όπως και στην ομώνυμη παράσταση. Είναι μέλος της ομάδας χορού {1,1,1} όπου χορεύει και χορογραφεί. Είναι ενεργό μέλος της "Σκυτάλης" από το 2012, ένα εκπαιδευτικό κινητικό πρόγραμμα για παιδιά Δημοτικού. Η Θένια διδάσκει σύγχρονο και κλασσικό χορό, αυτοσχεδιασμό και μουσικοκινητική στην Αθήνα και στο Μουσικό Εργαστήρι Σίφνου από το 2014.

Γιάννης Σταυρόπουλος

Ο Γιάννης Σταυρόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1984. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ασχολείται με τον σύγχρονο χορό από το 2008 έχοντας φοιτήσει στο προπαρασκευαστικό τμήμα της ΚΣΟΤ και στην Ραλλού Μάννου. Έκτοτε εργάζεται σαν δάσκαλος χορού και χορευτής σε παραστάσεις των Πωλίνα Κρεμαστά, Ιωάννα Αγγελοπούλου, Γιώργος Νανούρης, Γύγη Αργυροπούλου. Είναι ενεργό μέλος της Σκυτάλης από το 2015. Από το 2016 είναι μέλος της ομάδας χορού {1,1,1} όπου χορεύει και χορογραφεί.

Στέλλα Τριπολιτάκη

H Στέλλα Τριπολιτάκη γεννήθηκε στα Χανιά το 1990. Ξεκίνησε τις σπουδές της στην ΚΣΟΤ και αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού "ΑΚΤΙΝΑ". Έχει χορέψει σε έργα των Romeo Castelluci, Σοφία Μαυραγάνη, Μπέτυ Δραμισιώτη, Ορχήστρα των μικρών πραγμάτων, σε διάφορα φεστιβάλ και θέατρα της Αθήνας. Από τον Απρίλη του 2016 είναι μέλος της ομάδας {1,1,1} όπου χορεύει και χορογραφεί. Παραδίδει μαθήματα χορού σε διάφορα στούντιο και σχολές χορού. Ασχολείται με τη yoga και την τεχνική Alexander.

trailer