ALIZA

Ravid Abarbanel

ΔΕΥΤΕΡΑ 9 Ιουλίου
Κέντρο Χορού Ακροποδητί
Ώρα: 21:30

Το ντουέτο επεξεργάζεται τις προκλήσεις και τα θραύσματα της σκέψης και της μνήμης δύο χαρακτήρων που ζουν σε ένα κόσμο που ταλαντεύεται ανάμεσα στη φυσική και τη φανταστική πραγματικότητα. Επιθυμούν να βοηθήσουν και να στηρίξουν ο ένας τον άλλο, να επιτύχουν από κοινού, αλλά το ταξίδι τους είναι γεμάτο από μοναξιά. Ξαφνικά, καθίσταται ασαφές το πού πηγαίνουν και γιατί. Κάθε καλή πρόθεση τυλίγεται μέσα στη μέγιστη σύγχυση.
Οι επώδυνες μνήμες γίνονται κωμικές, οι φαντασιώσεις γίνονται πραγματικότητα, ενώ η πραγματικότητα γίνεται ολισθηρή και ακατανόητη. Κάποιες στιγμές βουλιάζουν στο παρελθόν, βιώνοντας μια εναλλακτική πραγματικότητα και αναλαμβάνοντας νέους ρόλους μέχρι κάτι να τους ξυπνήσει και να τους επαναφέρει. Για μια στιγμή, έχουν επίγνωση του επικείμενου τέλους τους, και την αμέσως επόμενη είναι ξανά νέοι, με όλο τον χρόνο μπροστά τους. Για μια στιγμή ζουν μαζί σε αυτή την παράλληλη πραγματικότητα, κι αμέσως έπειτα βιώνουν ξεχωριστές ζωές. Μόνο μέσα στο φυσικό κόσμο οι δύο τους είναι ζευγάρι, ομάδα.
Δίνουν ο ένας στον άλλο δύναμη να ζήσει ή να πεθάνει. Είναι ασυνείδητα εξαρτημένοι. Υποστηρίζοντας, ενθαρρύνοντας και ανυψώνοντας, τραβώντας κάτω και έπειτα σηκώνοντας ξανά ο ένας τον άλλο.
Για χρόνια έζησαν εντός των ορίων που έφτιαξε για αυτούς η συνήθεια. Τώρα, τα όρια συνεχώς κινούνται, χάνονται και επιστρέφουν. Πρέπει να προσέχω να μην περάσω το όριο; Τι υπάρχει στην άλλη πλευρά; Μήπως το όριο που βλέπω είναι εκείνο που είχα κάποτε περάσει και στο οποίο πρέπει να επιστρέψω; Αναζητούν μια διέξοδο από έναν ζωντανό λαβύρινθο που συνεχώς αλλάζει.
Συχνά, η αμφιβολία καταλαμβάνει τους δύο χαρακτήρες. Τι θα συμβεί αν ο σύντροφός μου εξαφανιστεί; Ενίοτε, τους κυριεύει ο φόβος. Θα ζούμε αύριο, μαζί; Κάποιες φορές φαίνεται να κυριαρχεί η αίσθηση ότι ζουν σε έναν κόσμο που τους παραπλανά και τους προδίδει, που κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανέναν. Οι ρόλοι τους, του ενός μέσα στη ζωή του άλλου, διασαλεύονται. Ένα ζευγάρι σε ταξίδι αναζήτησης. Ένα ζευγάρι που βυθίζεται σ’ έναν κόσμο που ταλαντεύεται στα όρια της λογικής. Τι απέμεινε από μένα, από εμάς; Ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος δίπλα μου;

Χορογραφία: Ravid Abarbanel
Ερμηνεία: Tomer Giat , Ravid Abarbanel
Σχεδιασμός ήχου: Ivan Shopov
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Shlomit Fundaminsky

Διάρκεια: 15'

Πρώτη παρουσίαση: Σεπτέμβριος 2017, Φεστιβάλ Χορού "Shades dance", Τελ Αβίβ, Ισραήλ.


Ravid Abarbanel

Η Ravid Abarbanel είναι χορεύτρια, χορογράφος και καθηγήτρια χορού με έδρα της το Ισραήλ. Γεννήθηκε το 1986 στο Ισραήλ και ξεκίνησε να χορεύει στην ηλικία των 5 ετών. Η επαγγελματική της εκπαίδευση ξεκίνησε στο Πρόγραμμα Επαγγελματικού Χορού «Maslool», στο Τελ Αβίβ, υπό τη διεύθυνση των Naomi Perlov και Offir Dagan.
Μετά την ολοκλήρωση του διετούς προγράμματος, συνέχισε τις σπουδές της στην Ακαδημία Χορού του Ρότερνταμ, στην Ολλανδία.
Κατέχει το δίπλωμα B-Dance της Ακαδημίας Μουσικής και Χορού της Ιερουσαλήμ, και είναι διαπιστευμένη εκπαιδεύτρια πιλάτες με ειδίκευση στη μέθοδο Balanced Body.
Ως χορεύτρια, η Ravid συνεργάστηκε με πολλούς ισραηλινούς χορογράφους, μεταξύ των οποίων οι Sharon Vazanna, Shlomit Fundaminsky, Idan Yoav, Dana Katz, Oz Mulay και Smadar Goshen.
Το πρώτο της έργο σόλο με τίτλο «Underneath» έκανε πρεμιέρα στο Shades Dance Festival (2015) που διοργανώνει το Κέντρο Χορού Suzanne Dellal. Το έργο κέρδισε το 3ο βραβείο χορογραφίας του International Dance Theatre Competition στη Στουτγκάρδη, και το βραβείο καλύτερης χορεύτριας στο Barnes Crossing SoloDue στην Κολωνία. Το «Underneath» παρουσιάστηκε σε πολλές πόλεις της Γερμανίας, της Βραζιλίας, της Ισπανίας, του Μεξικού, της Πολωνίας και του Ισραήλ.
Τον Αύγουστο του 2016, χορογράφησε το «Crumbling», ένα σόλο επηρεασμένο από το «Underneath», που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Χορού του Τελ Αβίβ, όπου επίσης παρουσιάστηκε η ταινία χορού μικρού μήκους της Ravid, «Crumbling underneath».
Το 2017, στο πλαίσιο του προγράμματος Καλλιτεχνικής Κατοικίας (Artistic Residency) του Derida Dance Center’s Residency Program, η Ravid ολοκλήρωσε το νέο της έργο με τίτλο «ALIZA». Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Χορού «Shades dance festival» στο Τελ Αβίβ, τον Σεπτέμβριο του 2017.
Η Ravid διδάσκει αυτοσχεδιασμό, τεχνικές σύγχρονου χορού, ρεπερτόριο και πιλάτες.

trailer