In between (Entre deux rives)

Cie Simon Feltz

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 Ιουλίου& ΣΑΒΒΑΤΟ 15 Ιουλίου
Πινακοθήκη Κυκλάδων
Ώρα 21:30

Σε ποιο βαθμό το σώμα μας στ’ αλήθεια μας ανήκει;
Το «In Between» είναι μια παράσταση για τρεις χορευτές με ερωτήματα πάνω στο ζήτημα της ευθανασίας. Ως χορευτής, η εμπειρία μου λέει πως όταν πρόκειται για αισθήσεις, είναι όλα θέμα υποκειμενικότητας. Μου φαίνεται παράλογο να μπορούν κάποιοι άνθρωποι να αξιολογήσουν τον πόνο ενός άλλου και να αποφασίσουν για τη μοίρα του. Προσωπικά, δεν έχω καταφέρει ποτέ να μπω στο δέρμα κάποιου άλλου και να αισθανθώ ό,τι αισθάνεται, ούτε έχω ακούσει να έχει κάποιος αυτή την ικανότητα. Ο χορός είναι αυτοσυνείδηση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτό το ζήτημα με συγκινεί. Μέσα από αυτή την παράσταση, θα ήθελα το κοινό να σκεφτεί βαθύτερα και να φανταστεί τον εαυτό του σε μια τέτοια κατάσταση. Πώς θα νιώθατε αν είχατε μια ανίατη ασθένεια; Αν χάνατε τη χρήση των άκρων σας; Σ’ ένα τέτοιο αδιέξοδο θα επιλέγατε τη ζωή, ξέροντας ότι δεν μπορείτε πλέον να τη ζήσετε, ή τον θάνατο, ώστε να αποφύγετε αυτόν τον ανώφελο πόνο;

Χορογραφία: Simon Feltz
Ερμηνευτές: Camille Revol, Aure Wachter, Simon Feltz
Σχεδιασμός φωτισμού: Elsa Revol
Μουσική: Andy Stott, Loscil & Frank Sinatra
Διάρκεια: 30 λεπτά
Trailer, κριτικές, κτλ.: http://www.dailymotion.com/f100002283725113


Simon Feltz

Ο Simon Feltz άρχισε να χορεύει στην ηλικία των 16 ετών. Σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο του Στρασβούργου το 2006-2008 και στο École Supérieure de Danse de Cannes Rosella Highwater το 2008. Για δύο χρόνια, εργάστηκε με διαφορετικούς δασκάλους και χορογράφους και ξεκίνησε να δημιουργεί δικά του έργα, με την ευκαιρία της Carte Blanche της σχολής. To 2010 έλαβε υποτροφία στο Monaco Dance Forum από την Πριγκίπισσα του Ανόβερου S.A.R. και εντάχθηκε στην αμερικανική ομάδα Alonzo King LINES Ballet χορεύοντας σε πολλές από τις παραστάσεις της. Θέλοντας να εμπλουτίσει τις γνώσεις του, να αναπτύξει ένα ευρύτερο κινητικό λεξιλόγιο καθώς και τη χορογραφική του δεξιότητα, αποφάσισε να επιστρέψει στη Γαλλία και να ενταχθεί στο Μπαλέτο της Λυών από τον Ιανουάριο του 2011 μέχρι τον Αύγουστο του 2015. Εκεί, χόρεψε σε ποικίλο ρεπερτόριο όπως: Second Detail, Limb’s Theorem, One Flat Thing Reproduced, Work Within Work, και Steptext του William Forsythe. Petite Mort, Un Ballo, One of a Kind και Heart’s Labyrinth του Jiri Kylian, Tabula Rasa του Ohad Naharin, Channel’s Inserts του Merce Cunningham, Concerto Barroco του George Balanchine κ.ά. Για το έργο «For M.G.: The Movie» της Trisha Brown έζησε την εμπειρία της απόλυτης ακινησίας. Αυτή η πρόκληση ήταν για τον Simon ένας τρόπος να δουλέψει την εσωτερική του αίσθηση και να αποκτήσει μια ωριμότητα στην κινητική του προσέγγιση. Συμμετείχε στη δημιουργία του έργου «Faces» της Maguy Marin, μία από τις πιο αξιόλογες εμπειρίες του ως μέλος της ομάδας. Συνεχίζοντας το μονοπάτι του ρίσκου και της δίψας για το άγνωστο και τη γνώση, ο Simon αποχώρησε από το Μπαλέτο της Λυών το 2015. Μετά από τη συμμετοχή του σε ένα εντατικό σεμινάριο χορογραφίας που διοργανώθηκε από τον Lloyd Newsom στο Λονδίνο, αποφάσισε να ασχοληθεί ξανά με το θέατρο. Δημιούργησε επίσης 2 έργα για το ισπανικό φεστιβάλ χορού «Nits de Tanit»: το «Dam» εμπνευσμένο από το μυθιστόρημα της Marguerite Duras Blue Eyes Black Hair και το «Phase», ένα ντουέτο σε συνεργασία με την Karline Marion. Το «Phase» παρουσιάστηκε στο βραζιλιάνικο φεστιβάλ «Dança em Transito» τον Αύγουστο του 2016 και επιλέχθηκε για τον διεθνές χορογραφικό διαγωνισμό «Burgos New York». Τον Ιανουάριο του 2016 ο Simon συμμετείχε στo «Oresta», θεατρική παράσταση του Romeo Castellucci, και εργάστηκε ως χορευτής για διάφορους χορογράφους και παραστάσεις, όπως οι Flavia Tapias (Abundencia) και Rachid Ouramdane (Tenir le Temps).


Camille Revol

H Camille Revol γεννήθηκε στην Ανσί της Γαλλίας το 1987. Ξεκίνησε να χορεύει στο conservatoire of Annecy και συνέχισε στα Rudra Béjart και D.A.N.C.E. (Dance Apprenticeship Network Across Europe υπό τη διεύθυνση των Wayne McGregor, William Forsythe, Angelin Preljocaj και Frédéric Flamand. Αυτή την περίοδο συμμετέχει στο «Human Writes» της Forsythe Company, χορεύει για τον A.Ρreljocaj, για το «memeri» του Wayne McGregor και το «A Sucess Story» του F.Flamand. Η Camille έχει επίσης δουλέψει για χορογράφους όπως οι: Ivar Hagendoorn, Avatâra Ayuso dance company και τον Richard Siegal.


Aure Wachter

Η Aure Wachter γεννήθηκε στη Γαλλία το 1993. Ξεκίνησε τον χορό στο Conservatoire à Rayonnement Régional της Τουλούζης και συνέχισε τις σπουδές της στο Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse στο Παρίσι από όπου αποφοίτησε με διακρίσεις το 2014. Η επαγγελματική της εμπειρία περιλαμβάνει ομάδες και καλλιτέχνες όπως: Cie La Vouivre Samuel FACCIOLI & Berengere FOURNIER, ως χορεύτρια του Μπαλέτου Νέων στο Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris, Cie F Arthur PEROLE με το «Kalashnikov», Cie Kévin COQUELARD με το «Working Guys» (Rotary Club District 1750), BATSHEVA ENSEMBLE dance company (internship) (Τελ Αβίβ, Ισραήλ), Yuval PICK’s company (internship) (CCN Rilleux-la-Pape, Γαλλία) και Ballet PRELJOCAJ (internship) (CCN Aix-en-Provence, Γαλλία). Επίσης, έχει συνεργαστεί με διεθνούς φήμης καλλιτέχνες, όπως οι: Christine BASTIN “L’infiniement Dedans”, Shahar BINYAMINI (BATSHEVA Dance Company) SOLO “Aure”, Jarek CEMEREK “FATED SHADE”, Cristiana MORGANTI (Pina BAUSH) “Sacré Printemps”, “Rosas Danst Rosas” και “Drumming” A-T de KEERSMAEKER, “La petite imposture” Nicole MOSSOUX, Patrick BONTE, “Max”, “Black Milk” και “Sadeh 21” Ohad NAHARIN, “A nos héros” Angelin PRELJOCAJ and“Night Journey” Martha GRAHAM.