Chameleon of Arabian Nights
a mis-danced three-act play

Helene Weinzierl

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 Ιουλίου
Κέντρο Χορού Ακροποδητί
Ώρα: 22:30

Καλλιτεχνική Διεύθυνση, Χορογραφία: Helene Weinzierl
Σε συνεργασία με τους: Luan de Lima, Manuela Calleja and Uwe Brauns
Σχεδιασμός Φωτισμών: Peter Thalhamer
Μουσική Σύνθεση: Oliver Stotz
Θεατρική Διδασκαλία: Marion Hackl
Φωτογραφίες: Peter Huber
Καλλιτεχνική Διαχείριση: Barbis Ruder
Πληροφορίες: www.cielaroque.at
Διάρκεια: 50 λεπτά
Trailer: https://vimeo.com/151509001 

Με την υποστήριξη των: Salzburg Land, Stadt Salzburg, BKA:Kunst, ERSTE Salzburger Sparkasse


Περιγραφή:

Μία χορογράφος, τρεις ερμηνευτές κι ένα άδειο δωμάτιο.
Μόνη προϋπόθεση: η ανατροπή των ίδιων μας των προσδοκιών και η ανεύρεση μιας νέας προσέγγισης. Ένα πείραμα.

Ο χώρος είναι εκεί, ένα λευκό χαρτί. Οι τρεις ερμηνευτές είναι σαν το μελάνι, το πινέλο, τη σφραγίδα, ή μήπως κάτι τελείως διαφορετικό;
Yπάρχουν περισσότερα εργαλεία ή είναι αυτοί οι ίδιοι που καθορίζουν το περιεχόμενο του έργου με την παρουσία τους; Συναντιούνται, συγκλίνουν, αποκλίνουν ή διαγράφονται εντελώς;

Το Chameleon of Arabian Nights είναι ένα έργο που κινείται λάθος με σκοπό να τοποθετηθεί εκτός του τυπικού ύφους της ομάδας. Θα δούμε άραγε ξανά το ίδιο αποτέλεσμα; Θα προκύψει μια νέα εικόνα; Θα είναι αφηρημένη; Θα έχει γνωστή θεματολογία; Πώς ορίζεται το περιεχόμενο; Και το αποτέλεσμα θα είναι μια εικόνα πλήρους σύγχυσης ή θα έχει καθαρά σημεία σύνδεσης; Άραγε βλέπουμε το ίδιο με τον διπλανό μας θεατή ή μήπως κάτι εντελώς διαφορετικό;
Ένα τρίο δεν έχει προκαθορισμένη συνταγή και η γεύση του καθορίζεται μόνο από εσένα.


Manuela Calleja

Η Manuela Calleja γεννήθηκε στην Ισπανία.
Από πολύ μικρή ηλικία βρέθηκε στον χώρο του χορού, λόγω του σχολείου της μητέρας της «Danza Mobile». Από το 2004 μέχρι σήμερα είναι μέλος της Company Danza Mobile, που έχει έδρα στη Σεβίλλη.
Το 2007 χόρεψε για την «Anna Rothlisberger Cia», μια ομάδα που έχει τη βάση της στην Ελβετία. Εν συνεχεία, μετακόμισε στη Μαδρίτη για να συνεχίσει τις σπουδές της στο «Carmen Senra Contemporary Dance School». Το 2015 αποφοίτησε από το SEAD (Salzburg Experimental Academy of Dance) όπου έχει συνεργαστεί με χορογράφους όπως οι: Matija Ferlin, Doris Uhlich, Milan Tomasik, Bostjan Antoncic, ZsuZsa Rozsavolgyi κ.ά. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο SEAD μαζί με συμφοιτητές της, ίδρυσε το «Yugsamas Movement Collective» που έχει έδρα στο Σάλτσμπουργκ. Από το 2015 συνεργάζεται με τη χορογράφο Helene Weinzierl/cieLaroque (Σάλτσμπουργκ).


Luan de Lima

Ο Luan de Lima γεννήθηκε στη Βραζιλία το 1989. Σπούδασε στο EPD (Preparatory Dance School) από όπου αποφοίτησε το 2004.
Από το 2005 μέχρι το 2010 υπήρξε μέλος της ομάδας της γενέτειράς του «Caxias do Sul», όπου χόρεψε για τους Ney Moraes, Mário Nascimento, Jair Moraes, Cláudia Palma και Daggi Dornelles. Από το 2005 έως το 2009 ήταν επίσης μέλος της ομάδας «Ney Moraes Grupo de Dança» και το 2009-2010 εργάστηκε με την ομάδα «Quarta Parede», και με τον σκηνοθέτη και χορογράφο Gislaine Sacchet. Το 2010 ξεκίνησε τις προπτυχιακές σπουδές του στην Αυστρία στο SEAD απ’ όπου αποφοίτησε το 2013 και ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην ίδια σχολή το 2014. Στο SEAD συνεργάστηκε με χορογράφους όπως οι: Lachky Anton, Robert Clark, Stella Zannou, Nigel Charnock, Jozef Frucek και Linda Kapetanea, Tony Vezich και Vita Osojnik. Συνεργάζεται επίσης ως χορευτής με τους Cie Willi Dorner, Dante Murillo, Mirjam Sögner και Anton Lachky Company.
Από το 2014 είναι μέλος της cieLaroque/helene weinzierl.


Uwe Brauns

O Uwe Brauns γεννήθηκε στη Γερμανία το 1986.
Το Hip Hop και το Χοροθέατρο ήταν τα πρώτα του βήματα στον χορό.
Αφού εργάστηκε για μια χρονιά στο «TanzZeit-Zeit für Tanz in Schulen» στο Βερολίνο, ξεκίνησε Μοντέρνο Χορό (Jooss-Leeder-Technique) στο «Folkwang University of the Arts» (2007-2012). Εκεί, συνεργάστηκε με καλλιτέχνες από διαφορετικούς τομείς (Βραβείο Folkwang 2009, LAB for Kulturhauptstadt 2010, Βραβείο Walter-Finck 2010- Σόλο του Pipo Tafel και άλλες προσωπικές του δημιουργίες).
Συνέχισε τις σπουδές του στο SEAD, όπου εμπλούτισε τις τεχνικές του (Αυτοσχεδιασμός με τους Les Slovaks, RootlessRoot, David Zambrano, Edivaldo Ernesto, Jos Baker). Εκεί γνώρισε επίσης καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο και υπήρξε συνιδρυτής του «Yugsamas Movement Collective». Το 2014 κλήθηκε να εργαστεί για την ομάδα «Folkwang Tanzstudio», όπου δούλεψε με τους David Hernandez, Moya Michel, Rodolpho Leoni και Emanuel Gat. Τώρα, ως ελεύθερος επαγγελματίας, συνεργάζεται με τους: «Tanztheater Wuppertal», «PeculiarMan», «Fakers Club» της Stephanie Miracle, Doris Uhlich καθώς και με καλλιτέχνες στη Γερμανία και το εξωτερικό. Συνεργάζεται επίσης με την CieLaroque/Helene Weinzierl για το έργο «crash test dummies».


Helene Weinzierl / cieLaroque

Η Αυστριακή χορογράφος Helene Weinzierl ίδρυσε την ομάδα το 1995, μετά από πολλά χρόνια εμπειρίας ως χορεύτρια. Η cieLaroque/helene Weinzierl είναι μία από τις πιο γνωστές ομάδες της Αυστρίας που ταξιδεύει με παραστάσεις της σε φεστιβάλ όλου του κόσμου για περισσότερα από 20 χρόνια. Αρκετές παραστάσεις της έχουν επίσης διακριθεί με διεθνή βραβεία. To 2010 η Helene Weinzierl τιμήθηκε με το βραβείο τέχνης και πολιτισμού της πόλης του Σάλτσμπουργκ και η παραγωγή «democrazy» βραβεύτηκε από το Υπουργείο Τεχνών και Πολιτισμού στην Αυστρία. Μερικές από τις παραγωγές της συνδέουν τον κόσμο του χορού και του θεάτρου ενώ άλλες είναι καθαρά αφιερωμένες σε μια σαφή και ενδελεχή κινητική γλώσσα. Τα τελευταία χρόνια οι παραγωγές της ομάδας περιλαμβάνουν πολυμεσικές παραστάσεις και χρήση βίντεο. Πολλές από αυτές επίσης καταπιάνονται με κοινωνικό-πολιτικά θέματα.