into her geo#metries

Σάββατο 16/7
Πινακοθήκη Κυκλάδων
Ώρα: 21:30

Το "into her geo#metries" είναι μια παράσταση όπου ο χορός, το video, το live πιάνο και η μουσική εναλλάσσονται διαρκώς σ ένα ηχητικό και χοροεικαστικό τοπίο.
Το έργο ερευνά τη ρευστότητα του βιολογικού και κοινωνικού φύλου μέσα από το ξεφλούδισμα του χρόνου, του φλοιού της γης, του χρόνου που μας οδηγεί στη λήθη. Σύμφωνα με την Judith Butler, το φύλο και το έμφυλο σώμα είναι παραστασιακά, η πραγματικότητα και η εσωτερικότητα του σώματος κατασκευάζονται από τον δημόσιο και κοινωνικό λόγο. Η αυτοπραγμάτωση, η δόμηση αλλά και η αποδόμηση της ταυτότητας μέσα από το γυναικείο πρίσμα, μέσα από την τραγικότητα και ευθραυστότητα του σώματος, μας οδηγούν σ ένα πέρασμα, στο ‘’κατώφλι’’ και στη συνειδητοποίηση του αληθινού εαυτού.

Χορογραφία, ερμηνεία: Αθανασία Κανελλοπούλου
Βίντεο, Εικαστική επιμέλεια, Σκηνικά: Χρυσάνθη Σιέμπου
Μουσική Σύνθεση, Πιάνο: Κωνσταντίνα Πολυχρονοπούλου
Σοπράνο: Ελεάννα Κωνσταντά

Διάρκεια: 40 λεπτά
Τρέιλερ: https://vimeo.com/157751546

Αθανασία Κανελλοπούλου

Η Αθανασία Κανελλοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Έχει σπουδάσει με υποτροφία χορό στο Λονδίνο (Rambert School) και στη Ν. Υόρκη ( Martha Graham School) και Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμό. Για 15 συνεχή έτη έζησε και συνεργάστηκε με πολλές ομάδες στο εξωτερικό, όπως το Χοροθέατρο Wuppertal Pina Bausch, Les Ballets C de la B, Jasmin Vardimon Company, Cocoondance, Alexandra Waierstal κ.ά. Από το 2008 έχει ξεκινήσει τη δική της χορογραφική έρευνα και τα έργα της έχουν παρουσιαστεί σε πολλά φεστιβάλ στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Β. Αφρική. Η χορογραφική της μέχρι τώρα έρευνα έχει επηρεαστεί από την εξέλιξη των ιδεών γύρω από τη γυναικεία ταυτότητα και φύση και γενικότερα τη γυναικεία υποκειμενικότητα τις περασμένες δεκαετίες. Έχει προσκληθεί ως χορογράφος από την ομάδα Σύγχρονου Χορού της Μάλτας, (ZfinMalta Dance Ensemble), την Πειραματική Ακαδημία του Σάλζμπουργκ (SEAD), την ομάδα της Jasmin Vardimon (JV2), το Κέντρο Σύγχρονου Χορού στο Κάιρο, την Ακαδημία Τεχνών της Ισλανδίας κ.α. Παραδίδει σεμινάρια σύγχρονου χορού και χορογραφίας σε Ακαδημίες Χορού ανά τον κόσμο (Πειραματική Ακαδημία Salzburg –SEAD, Cairo Contemporary Dance Centre, Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης ( ΚΣΟΤ), Επαγγελματική Σχολή Χορού Ραλλού Μάνου, Dance Studies University of Malta, Iceland Academy of Arts, Garage 29 Brussels, Dance Cultural Centre Athens, Mimar Sinan Fine Arts University, Istanbul. ) Σήμερα, εργάζεται ως ανεξάρτητη χορογράφος, παιδαγωγός και περφόρμερ.
http://www.athanasiakanellopoulou.blogspot.gr/


Χρυσάνθη Σιέμπου

Γεννήθηκα στην Αθήνα. Ξεκίνησα τις σπουδές μου στη ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσα τις σπουδές στη “Σκηνογραφία - Ενδυματολογία” στην Ανωτέρα Σχολή Κινηματογράφου, Λ. Σταυράκου. Με διάκριση, σπούδασα ζωφραφική στο Έcole Nationale d’art de Perpignan, DNAP, Diplôme National d΄Art Plastique και ασχολήθηκα με τις σύγχρονες μορφές τέχνης ολοκληρώνοντας το ειδικό μεταπτυχιακό ερευνητικό πρόγραμμα αποκτώντας τους τίτλους CESAP και DNSEP – Grandmaster, Diplôme National Supérieure d’Expression Plastique, Τέχνη / Ζωγραφική – Πολυμέσα με ειδίκευση στο Video-Art / Performance. Είχα την τύχη να μαθητεύσω κοντά σε καταξιωμένους καλλιτέχνες και παιδαγωγούς, όπως ο Josep-Maria Martin, o Joerg Bader, η Maria-Ines Rodriguez, ο Jordi Vidal κ.ά.. Επίσης, ολοκλήρωσα το τετραετές εξιδικευμένο πρόγραμμα πάνω στο Art Therapy / Art à l'hôpital στο Έcole Nationale d’art de Perpignan σε συνεργασία με το Hôpital Saint-Jean Roussillon. Πραγματοποιώ ομαδικά και ατομικά projects στο χώρο της μουσικής, του χορού, της εικονογράφισης και της εικαστικής τέχνης. Έχω εργαστεί ως σκηνογράφος σε πολυάριθμες παραστάσεις. Στο χώρο της εκπαίδευσης διδάσκω σε παιδιά και σε ενήλικες εικαστικά και ζωγραφική. Τέλος, συμμετέχω στην ομάδα ΤΕΧΝΥΖΩ που δραστηριοποιείται στο χώρο της υγείας και της πρόληψης, με επίκεντρο το συνδυασμό εξειδικευμένων μορφών τέχνης και συνταγογραφημένης άσκησης (exercise prescription) κατάλληλων για ειδικούς πληθυσμούς ασθενών/χρονίως πασχόντων.

Ελεάννα Κωνσταντά

Η Ελεάννα Κωνσταντά ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές της σε πολύ μικρή ηλικία λαμβάνοντας τα πρώτα της μαθήματα κιθάρας και στη συνέχεια μαθήτευσε δίπλα στον Ε. Μπουντούνη με τον οποίο μελετά μέχρι και σήμερα. Έπειτα ξεκίνησε μαθήματα κλασικού τραγουδιού στο Εθνικό Ωδείο και στη συνέχεια στους Μουσικούς Ορίζοντες (τάξη Μ. Συγγενιώτου) μέσω της οποίας έλαβε μέρος σε παραστάσεις όπως η Στέψη της Ποππαίας, ο Βαφτιστικός, και οι Απάχηδες των Αθηνών όπου τραγούδησε πρωταγωνιστικούς ρόλους. Έχει λάβει μέρος ως κιθαρίστα και ως σοπράνο σε πολυάριθμες συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Deree College, την Πινακοθήκη Κουβουτσάκη κλπ.

Κωνσταντίνα Πολυχρονοπούλου

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού με τίτλο «Επιστήμες της Αγωγής - Μουσική Παιδαγωγική» του University of Nicosia (MMus in Music Education). Με πλήρη υποτροφία και έπαινο ολοκλήρωσε τις σπουδές σύνθεσης με τον Θ. Αντωνίου, (BM of Music Theory and Composition) στο Hellenic American University. Είναι πτυχιούχος πιάνου (άριστα και έπαινο καλύτερης επίδοσης) και Ανώτερων Θεωρητικών. Παρακολούθησε μαθήματα πιάνου και μουσικής δωματίου στη Σουηδία και συμμετείχε σε σεμινάρια πιάνου, σύνθεσης, φωνητικής, μουσικού αυτοσχεδιασμού, μουσικοθεραπείας και φωνητικής μουσικοθεραπείας. Παράλληλα, ασχολήθηκε με το θέατρο παίρνοντας μαθήματα κινησιολογίας και υποκριτικής (Α. Λύρα, Β. Λάγγο, Γ. Πετσόπουλο). Διδάσκει πιάνο στο Ωδείο Φ. Νάκας. Ως πιανίστα συμπράττει σε συναυλίες μουσικής δωματίου και οι συνθέσεις της έχουν παρουσιαστεί σε διάφορες αίθουσες στην Ελλάδα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ελληνοαμερικανική Ένωση, Αρχαιολογικό μουσείο, Ωδείο Αθηνών, Ατενέουμ, κ.ά) και το εξωτερικό (Κροατία, Γαλλία, Γερμανία, κ.ά.) από καταξιωμένα σύνολα. Τον Οκτώβριο του 2013, παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η ενορχήστρωση της Pulcinella, Ι. Stravinsky, παραγγελία του «Kyklos Ensemble», αποσπώντας πολύ καλές κριτικές. Τον Νοέμβριο του 2015, σε συνεργασία με την Κ. Δογάνη (Επίκουρη Καθηγήτρια Μουσικής Παιδαγωγικής στο ΤΕΠΑΕ, ΑΠΘ) παρουσίασαν την εισήγηση με θέμα: «Όταν τα μουσικά σύμβολα μεταμορφώνονται με κίνηση» στο 7ο Συνέδριο της ΕΕΜΕ, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

 


Εισιτήριο:

7€ Κανονικό
5€ Συμμετέχοντες των Εργαστηρίων / Μαθητικό / Φοιτητικό / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ ΑμεΑ

**Για να παρακολουθήσετε και την παράσταση «Twisted Genders » το ίδιο βράδυ, το ενιαίο εισιτήριο είναι 10€ και 7€ αντίστοιχα.