UNCIA

Πέμπτη 14/7
Κέντρο Χορού Ακροποδητί
Ώρα: 21:30

The sound of the bell leads you to the top of the mountain, where you can see the elephants in the sky playing with each other. As they deep their trunks into the river,the sky fills with water.
Falling from a distance it turned into snow,changing the colour of the sky from blue to grey. Stealth, quiet they fall on to the earth chasing the blue sheep vertically down the mountain.

Αυτό το απόσπασμα του UNCIA είναι εμπνευσμένο από τη λέξη ''μεταμόρφωση'' και την εικόνα ενός πλάσματος που αλλάζει διαρκώς μορφές.Θελαμε να ενσωματώσουμε σε αυτό το μέρος την ιστορία μιας ηλικιωμένης,πνευματικης γυναίκας που ζει στα βουνά η οποία σε μεταφέρει σε μια κενή ατμόσφαιρα όπου το όνειρο και η πραγματικότητα γίνονται ένα.

Χορογραφία: Διονύσης Αλαμάνος, Δανάη Δημητριάδη
Ερμηνεία: Διονύσης Αλαμάνος, Δανάη Δημητριάδη
Μουσική επιμέλεια : Constantine Skourlis
Κοστούμια: Βάγια Νικολακοπούλου
Σχεδιασμός φωτισμών: Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Φωτογραφία: Μάνος Καλαφατέλης
Διάρκεια: 10 λεπτά
Trailer: https://vimeo.com/159251223 


ΝΤΕΝΗΣ ΑΛΑΜΑΝΟΣ

Ο Ντένης Αλαμάνος ξεκίνησε την καριέρα του χορεύοντας Hip Hop, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο Krump. Έπειτα συνέχισε τη πορεία του στον χώρο του σύγχρονου χορού αποφοιτώντας από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. Κατά τις σπουδές του συμμετείχε σε πολλές χορογραφίες ως χορευτής και χορογράφος ενώ μεταξύ άλλων συνεργάστηκε ως βοηθός χορογράφου του Anton Lachky. Μετά την αποφοίτησή του από τη σχολή, ο Ντένης χόρεψε για την Hellenic Dance Company και την Cocoon Dance Company (Γερμανία), ενώ επί του παρόντος συνεργάζεται με την ομάδα του Akram Khan για την παραγωγή ''Chotto Desh''.

ΔΑΝΑΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ

Η Δανάη Δημητριάδη είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης. Ως μέλος της Hellenic Dance Company συμμετείχε στην παράσταση ''Open Frontiers'' στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Φεστιβάλ Αθηνών, συγκεκριμένα στο ''Vertical Road'' του Akram Khan, ''No more Fairytales'' του Anton Lachky και ''Panorama'' της Martha Graham. Το 2014 συμμετείχε επίσης στο ''Panorama'' που παρουσιάστηκε στο New York City Hall και στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού σε συνεργασία με τη Martha Graham Dance Company. Επίσης έχει διδαχθεί τα ρεπερτόρια ''Kaash'' και ''iTMOi'' του Akram Khan στο Movingeast του Λονδίνου.

CONSTANTINE SKOURLIS

Γεννημένος στην Αθήνα το 1988. Έχει εργαστεί σε ποικίλα πρότζεκτς σε συνεργασία με πολλούς καλλιτέχνες ,σκηνοθέτες, χορογράφους και curators . Η μουσική του μπορεί να χαρακτηριστεί ως διαπεραστική, με πυκνή σύνθεση, βασιζόμενη σε κιθάρες, ενισχυτές, έγχορδα μουσικής δωματίου, προετοιμασμένο πιάνο και field recordings. Το 2013 υπήρξε συνιδρυτής της Bedouin Records, με κύριο ιδρυτή και curator τον Salem Rashid. Ξεκίνησε το πρότζεκτ "Ekkert" σε συνεργασία με τον Χρήστο Σακελλαρίδη. Το πρώτο άλμπουμ του πρότζεκτ κυκλοφόρησε το 2015 απο την Bastakiya Tapes .Έχει παρουσιάσει δουλειά του σε μορφή sound installations σε gallery και χώρους τέχνης στην Αθήνα και το εξωτερικό. Μέσα στο 2016 αναμένονται αρκετές κυκλοφορίες με κύρια το πρώτο του προσωπικό album στην Bedouin Records αλλά και το ντεμπούτο του καινούργιου project / duo Liciatum . Πρόσφατα ανέλαβε την καλλιτεχνική επιμέλεια της ανερχόμενης πλατφόρμας META της οποίας είναι και συνιδρυτής.

 


Εισιτήριο:

7€ Κανονικό
5€ Συμμετέχοντες των Εργαστηρίων / Μαθητικό / Φοιτητικό / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ ΑμεΑ

**Για να παρακολουθήσετε και την παράσταση «Εxeō [ek.se.o] » το ίδιο βράδυ, το ενιαίο εισιτήριο είναι 10€ και 7€ αντίστοιχα.