Εxeō [ek.se.o]

Πέμπτη 14/7
Κέντρο Χορού Ακροποδητί
Ώρα: 22:00

Σύλληψη: Λουκιανή Παπαδάκη
Χορογραφία-Ερμηνεία : Εddie Lame, Λουκιανή Παπαδάκη
Σκηνογραφία: Λουκιανή Παπαδάκη, Όλγα Μπρούμα
Μουσική: Παναγιώτης Μανουηλίδης
Καλλιτεχνικός συνεργάτης: Δρόσος Σκώτης
Διάρκεια: 35 λεπτά

Ορίζω, πιστεύω και υπερασπίζομαι. Θωρακίζομαι και καταλήγω άκαμπτος. Το Είναι (Dasein) δεν μπορεί να περιοριστεί ή να εγκλωβιστεί, σε μία τελεσίδικη μορφή. Tο Είναι, είναι οι δυνατότητές του, που περιμένουν να πραγματωθούν. Kαι αναζητά την έξοδο (exitus). Ένα παράθυρο προς μία άλλη οπτική.

Οι ερμηνευτές διαθέτουν ένα σώμα θεληματικά δουλωμένο και τις πεπερασμένες αισθήσεις τους, ως μέσα στην προσπάθεια τους να ανασυνδέσουν τη σχέση τους με τον κόσμο του άλλου. Το έργο αυτό είναι μία σκέψη πάνω στην ανάγκη μας να αφηγηθούμε, να γίνουμε κατανοητοί και να επιτρέψουμε τη ρήξη με ό,τι μας περιορίζει.

 

Edgen Lame

Ο Edgen Lame γεννήθηκε στα Τίρανα (Αλβανία) το 1978.
Είναι απόφοιτος της Κρατικής Ακαδημίας Χορού της Αλβανίας και της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (Κ.Σ.Ο.Τ.).
Από το 2002 είναι μέλος της ομάδας σύγχρονου χορού “Sinequanon”.
Έχει συνεργαστεί με αρκετές ομάδες χορού, όπως οι: “Rootlessroot”, “Hellenic Dance Company”, “Πέλμα”, “Ασώματες δυνάμεις”, “Ελατήριο”, “Εννίαμορφο”, “Μικρό χορευτικό θέατρο”, “Ad Lib dance company”, “Χορευτές”, ‘’A4M’’.
Και με τους εξής χορογράφους: Wim Vandekeybus, Richard Alston, Martin Lawrence, Αθηνά Βάχλα, Κωνσταντίνο Ρήγο, Μιχάλη Ναλμπάντη.
Έχει χορέψει σε φεστιβάλ στην Ελλάδα:
Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Φεστιβάλ Δήμου Βύρωνα, Φεστιβάλ Δήμου Αθηναίων Τεχνόπολη-Γκάζι, Φεστιβάλ «Αισχύλεια» Ελευσίνας, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Φεστιβάλ Θεατρική Άνοιξη, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας, ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας
Και στο εξωτερικό:
Almada International Dance Festival Λισαβόνα (Πορτογαλία), Trajectos Festival και Dies De Dansa Festival στην Βαρκελώνη Σαραγόσα Μπιλμπάο Αλμπασέντε Σεβίλλη Κάντιθ (Ισπανία), Festival de Dance Κάννες (Γαλλία), Milano Incontra La Grecia Festival Μιλάνο (Ιταλία), Holland Dance Festival Χάγη (Ολλανδία), Festival Griechenland Στουτγάρδη (Γερμανία), Tanec Praha Festival, (Τσεχία), Arena Theatre Μπρατισλάβα (Σλοβακία), Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Μόσχα (Ρωσία), Πολιτιστικό Έτους της Ελλάδας στο Πεκίνο Experimental Theatre και Shangai Music Hall (Κινα), Ramallah Dance Festival στην Ραμάλα Βηθλεέμ και Ναζαρέτ (Παλαιστίνη), Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Κύπρου (Κύπρος).

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους:
Ted Stoffer, Frey Faust, Jeremy Νelson, Jozef Frucek, David Zambrano, Milan Herich, Wim Vandekeybus, Ignacio Manuel Camuel Azpillaga, Martin Lawrence, Eduardo Torroya, Pierre Tavernier, Alan Herdman, Θωμά Οικονομάκο (σχεδιασμός φωτισμού)
Από το 2003 παραδίδει μαθήματα και σεμινάρια σύγχρονου χορού.

 

Λουκιανή Παπαδάκη

Η Λουκιανή Παπαδάκη γεννήθηκε στην Κρήτη το 1988. Έχει αποφοιτήσει από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) το 2011 καθώς και από το Epsedance, Professional High School Teaching of Dance το 2007 στο Montpellier της Γαλλίας (Diplome d’Eat, contemporary technique). Έχει τέλος αποφοιτήσει από το τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Τον Φεβρουάριο του 2015 αποτέλεσε μέλος του χοροθεάτρου ΚΘΒΕ με τη συμμετοχή της στην παράσταση «ΤΑΝ» που παρουσιάστηκε 8-20 Μαΐου 2015 στο Βασιλικό Θέατρο-ΚΘΒΕ. Τον Απρίλη του 2015 μαζί με 3 ακόμα χορευτές (Έντι Λάμε, Δάφνη Στεφάνου και Μίνα Ανανιάδου) και 4 μουσικούς (Eventless Plot) παρουσιάζουν το Time I Tone Project (Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης και Les Yper Yper).
Από το 2014 εργάζεται πάνω σε μία σειρά σόλο performances με σημείο αναφοράς τον μύθο της Σύριγξ. To 2014 παρουσιάζει το σόλο “PANic” στο Solo-Tanz-Theater-Festival of Stuttgart με συμμετοχή ως χορογράφος και χορεύτρια και στην περιοδεία Germany tour 2014 (Stuttgart, Hiedelberg, Augsburg, Lindau, Regensburg, Karlsruhe, Munich). Τον Ιούνη του 2015 παρουσιάζει το σόλο “Syrinx” στο International Solo Dance Festival of Gdansk, Poland και στο AVDP festival of Athens. Έχει επιλεγεί και συμμετάσχει στα project “RIVE-Rivers of Europe” by Zivko Jeliazkov, Warsaw, 2013 καθώς και στο project “Fragile-mapping bodies” by Cosmin Manolescu, Buchurest, 2014.
Έχει συνεργαστεί με την ομάδα χορού Soyuz ως χορεύτρια και συν-χορογράφος παρουσιάζοντας την in progress έρευνα «Τυφλός – περί πουλιών και άλλων ζώων» βασισμένη στο διήγημα Τυφλός του Μπρεχτ και στο έργο του Saramago Cain (C.A.M.P. page 31 Festival και 13ο Φεστιβάλ Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων). Έχει συνεργαστεί με την Whitestage Theater Company, ως περφόρμερ και βοηθός κίνησης, στο έργο “Expiation Ceremony” που υλοποιήθηκε στο Βυρσοδεψείο το 2014, το Αμφίδρομο χορoθέατρο dance co., στο έργο “Mindgame”, της Έλενας Χριστοδουλίδου, στην Κύπρο (2013) και με την ομάδα χοροθεάτρου Δαγίπολις σε παραστάσεις που έχουν υλοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (“Biomechanics, Humaterra”). Από το 2011 έως σήμερα έχει συμμετοχή σε διάφορες δράσεις και φεστιβάλ όπως (12/2015) στη δράση “Σωσίβια” με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για τους πρόσφυγες, (10/2015) φεστιβάλ Χίμαιρες “Find me” ένα ντουέτο σε συνεργασία με τον Έντι Λάμε, (02/2014) την “Promenade” στα πλαίσια του Athens Video Dance Festival, (05/2013) στο “To be to do, to do to be” φεστιβάλ Αθήνας, (11/2012) στο φεστιβάλ Page 31 “The living theater”σε χορογραφία της Ίρις Κάραγιαν, (12/2011) στη Μπιεννάλε Αθήνας με τη “Διαρροή” σε επιμέλεια της Ανδρονίκης Μαραθάκη κ.α. Το διάστημα αυτό συνεργάζεται με το θέατρο Badminton και τον Θ. Μουμουλίδη για την παραγωγή «Ταξίδι στο σταυρό του Νότου». Έχει τέλος συνεργαστεί ως χορεύτρια με το ΚΘΒΕ και τη χορογράφο Σοφία Σπυράτου “Cherchez la Famme” για παραστάσεις που υλοποιήθηκαν στην Μονή Λαζαριστών (2014-15). Toν Οκτώβρη του 2015 συμμετείχε στην παράσταση “Carmen” του Michal Znaniecki (Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης).

Όλγα Μπρούμα

Η Όλγα Μπρούμα σπούδασε αρχιτεκτονική στο Kent Institute of Art and Design και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Έχει παρακολουθήσει εργαστήρια κίνησης, αυτοσχεδιασμού και σκηνοθεσίας. Ασχολείται με τις εικαστικές τέχνες και το θέατρο.
Έργα της, από το 2007 έως σήμερα, έχουν παρουσιαστεί στο Athens Video Art Festival, στο Athens Video Dance Project, στο Hearts in Athens, στο Φεστιβάλ Μηδέν, στη Knot Gallery, στο Α/for Art Festival, στην Cheapart και στο Eye’s Walk Festival. Τον Οκτώβρη του 2013, πήρε μέρος στην 4η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.
Τον Ιούνιο του 2013 ήταν υπεύθυνη για το βίντεο στην παράσταση Ιστορία κατεύθυνσης (Stage - 1η πλατφόρμα νέων δημιουργών - Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών), ενώ τον Ιανουάριο του 2014 ανέλαβε την εικαστική επιμέλεια και το βίντεο στην παράσταση Μένγκελε (θέατρο Faust) του Θανάση Τριαρίδη, σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου.
Ως βοηθός του σκηνογράφου Kenny Maclellan εργάστηκε στην παράσταση Φιλοκτήτης του Σοφοκλή (σκην. Κώστα Φιλίππογλου – Ιούλιος 2014), στην παράσταση Γλάρος του Τσέχωφ (σκην. Κώστα Φιλίππογλου) στο θέατρο Θησείον (Νοέμβριός 2014) και στην παράσταση Άφιξη (σκην. Ζωή Χατζηαντωνίου) στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Ιανουάριος 2015). Τον Μάρτιο του 2015 επιμελήθηκε το βίντεο για την παράσταση Ρομαντισμός (σκην. Θέμελη Γλυνάτση) στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.
Εργάστηκε ως σκηνογράφος για την παράσταση Επικήδειος Λόγος (σκην.Νατάσα Παπανδρέου), Baumstrasse (Νοέμβριος 2015), ως σκηνογράφος και ενδυματολόγος την παράσταση Πόση γη χρειάζεται ο άνθρωπος (σκην. The 3rd person theatre group), Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (Δεκέμβριος 2015) και ως καλλιτεχνικός συνεργάτης στην παράσταση Τα ωραία μας χέρια (σκην. Έφη Μπίρμπα), θέατρο Ροές (Δεκέμβριος 2015).
Έχει κάνει το promo video για το φεστιβάλ της Άνδρου αλλά και για αρκετές παραστάσεις όπως Οδύσσεια από το Patari Project, Οι Δανειστές (σκην. Θέμελη Γλυνάτση), Και τα ψάρια βγήκαν να πολεμήσουν ενάντια στους ανθρώπους (σκην. Θέμελη Γλυνάτση), Βροχή (σκην. Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη) κ.α. Τον Ιούνιου του 2015 ήταν σκηνογράφος στην ταινία μικρού μήκους της Ιφιγένειας Δημητρίου, ενώ αυτό το διάστημα εργάζεται για την επόμενη ταινία του Κώστα Γούναρη.

Παναγιώτης Μανουηλίδης

Απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος της Μουσικής Ακαδημίας της Φιλιππούπολης στη Βουλγαρία, με ειδικότητα στην κλασική κιθάρα, το κλασικό τραγούδι και τη σύνθεση. Από το 1997 έως και σήμερα έχει συνθέσει μουσική για περισσότερες από 30 θεατρικές παραστάσεις και για πάνω από 20 χορευτικές παραστάσεις και δρώμενα (Εθνικό θέατρο, Κ.Θ.Β.Ε, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Baumstrasse, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών κ.α). Ιδρυτικό μέλος των Lemonostifel και βασικός συνεργάτης της Μελίνας Κανά. Συμμετέχει σαν μουσικός και περφόρμερ σε συναυλίες και παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 


Εισιτήριο:

7€ Κανονικό
5€ Συμμετέχοντες των Εργαστηρίων / Μαθητικό / Φοιτητικό / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ ΑμεΑ

**Για να παρακολουθήσετε και την παράσταση «UNCIA» το ίδιο βράδυ, το ενιαίο εισιτήριο είναι 10€ και 7€ αντίστοιχα.