TRAVELLING TO NOWHERE

TRAVELLING TO NOWHERE

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015, στις 21:30

Το μεγαλύτερο μέρος του ηχητικού τοπίου δημιουργείται από τις κινήσεις της χορεύτριας μέσω ενός αισθητήρα κίνησης που φοράει, καθώς και από το κοινό μέσω των smartphones και των φωνών τους.

To ΗΧΗΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ είναι ο βασικός δράστης: Βοηθά στη δημίουργία πολλαπλών ατμοσφαιρών. Ενώ η διαδραστική τεχνολογία ακούγεται πολύ «πραγματική», το έργο έχει ένα έντονα νοσταλγικό στοιχείο. Καθημερινές εικόνες, που έρχονται για να καταλήξουν οι περισσότερες σε κάτι αφηρημένο. Όλες οι σκηνές σχετίζονται κατά κάποιον τρόπο με την επιθυμία εύρεσης ενός ιδανικού μέρους: Μήπως θα ήταν η Χονολουλού;

Χορογραφία: Catalina Carrasco
Ερμηνεία: Catalina Carrasco/Gaspar Morey
Τεχνική υποστήριξη - Φωτισμοί: Gaspar Morey

Trailer: https://vimeo.com/83156251

Βιογραφικά:

Η ομάδα

Η πρώτη τους δημιουργία ήταν το “Y un día más (One more day). Ένα μικρό έργο που έκανε πρεμιέρα στο “La cuarta pared”, βραβεύτηκε στα "Salt", “Art Jove” και “Encuentros” και ήταν στους φιναλίστ του διαγωνισμού “Burgos / New York”. Επόμενη ήταν η video-dance performance Clove, Memories of a hedgehog, βραβευμένη με το “Rei Jaume I”. Περιόδευσε στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική. Αργότερα κέρδισαν το βραβείο "Teatro Principal Nuevos creadores" με το Subtalk. Το 2012 παρουσίασαν το Invisible Reality, μια παράσταση που έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις. Η τελευταία τους παράσταση, Travelling to Nowhere, χρησιμοποιεί τη διαδραστική τεχνολογία ως ένα μέσο για δημιουργία. Η παράσταση αυτή κέρδισε το βραβείο καλύτερης παράστασης VI CENIT το 2014, επίσης για το 2015 έχει επιλεγεί για να περιοδεύσει στο εναλλακτικό κύκλωμα στην Ισπανία και σε φεστιβάλ στη Γερμανία, Ελλάδα, Γαλλία, Βέλγιο και Μεξικό.

Η Catalina Carrasco είναι χορογράφος, χορεύτρια και περφόρμερ.
Συνεργάζεται με διάφορες ομάδες και καλλιτέχνες και συγχρόνως δημιουργεί δικές της παραστάσεις. Αναζητά συνεχώς νέους τρόπους δημιουργίας και διερεύνησης της προσωπικής κίνησης. Σπούδασε διαφορετικές τεχνικές, μεταξύ άλλων: Europa differents technics, Ballet, Limón, release, Contact Improvisation, Fly-low, Butoh, Dance Theatre, Gaga. Έχει πτυχίο Σύγχρονου Χορού από το Πανεπιστήμιο Miguel Hernández της Βαλένθια, της Spaun. Έχει συνεργαστεί με τις ομάδες χορού Mariantonia Oliver, Auments, Mercé Boronat στην Ισπανία, Hybrida project και F.A.C.E στη Γερμανία και Torres Rojas στη Χιλή. Κατέχει δύο βραβεία καλύτερης χορεύτριας από τα "Escénica" και "Art Jove".

Ο Gaspar Morey είναι περφόρμερ και τεχνικός. Σπούδασε φυσική αγωγή και είναι κάτοχος διδακτορικού στην Εμβιομηχανική. Το 2010 ξεκίνησε τη συνεργασία του με την Catalina Carrasco τόσο ως τεχνικός και περφόρμερ. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα μεταξύ άλλων με τους Gracel Meneu, Carmen Senra, Carolina Becker, Sebastián García Ferro, Ray Chung, Ramón Roig, Lior Ophir, Jordi Cortés και Helder Seabre.

 

IEB

 

 

 

Εισιτήριο:
7€ Κανονικό
5€ Συμμετέχοντες των Εργαστηρίων / Μαθητικό / Φοιτητικό / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ ΑμεΑ