praying to nothing

Praying to nothing

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015, στις 22:30

Το Praying to nothing είναι μια μυσταγωγική εμπειρία, μια διερευνητική πορεία, μια τελετουργική ύφανση ορίων διαχωρισμού μοναξιάς και συνύπαρξης, απομόνωσης και αλληλεπίδρασης. Πώς οδηγούμαστε από το ένα στο όλον; Πώς από την εξατομικευμένη προσευχή στρεφόμαστε προς τον συνάνθρωπο και συνοδοιπόρο και πώς αυτό μας επηρεάζει; Πώς αντιλαμβανόμαστε και πώς αντιμετωπίζουμε το εσωτερικό σκοτάδι και το φως; Τρεις χορεύτριες επί σκηνής διερευνούν τα όριά τους άλλοτε μόνες, άλλοτε σε συνεργασία και αφήνουν τον θεατή να βιώσει τη δική του προσευχή.


«Το praying to nothing είναι απόπειρες προσευχής. Οικιακά μουρμουρίσματα, αδιέξοδες σκέψεις, κοστούμια κουμπωμένα απ' έξω. Κι από την άλλη, αόρατοι δεσμοί, η δύναμη μετά την τελευταία πτώση, η αθόρυβη ταύτιση, το δίκτυο της ζωής, χωρίς αρχή χωρίς τέλος, το αδιάκοπα μεταλασσόμενο σε νέα σχήματα, νέες δομές, νέους δρόμους.

Πρόκειται για μια ωδή στα ημίμετρα, σε εκείνα τα «περίπου» που οδηγούν στην ηρωοποίηση του εαυτού, στην ψευδαίσθηση της αναρρίχησης, της πνευματικής εξύψωσης και τελικά στην ίδια τους την κατάργηση, έτσι που προσγειώνεσαι πιο χαμηλά από ερπετό, πιο μπερδεμένος από γρίφο, επιχειρώντας έναν εκ νέου ορισμό, μια φαντασίωση νέων δομών, πάνω στις οποίες μπορεί ο εαυτός να συναντήσει τον άλλον σε έναν χορό ενωτικό.»

Ίρις Φουστέρη

Ομάδα στιγμή
Πολιτιστικός Σύλλογος Δράση

Σύλληψη/ ιδέα: Ίρις Φουστέρη
Ερμηνεία: Γιούλη Γούτσιου, Τόνια Δάκου, Ίρις Φουστέρη
Μουσική: Arvo Pärt, David Sylvian, Philip Glass
Μιξάζ ήχου: Λιάνα Γκιόζου

Teaser: https://vimeo.com/117732655

 

Βιογραφικά:

Γιούλη Γούτσιου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981 και σπούδασε χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. Κατά τη διάρκεια της φοίτησης κι έπειτα, παρακολούθησε σεμινάρια με τους Ignacio Manuel Camio Azpillada, David Zambrano, David Dorfmann & Lisa Race, Ricardo Morrison, Caverna Bruno, Piergiorgio Milano, Wim Vandekeybus, Linda Kapetanea, κ.ά.
Παράλληλα με τα σεμινάρια παρακολούθησε εντατικά μαθήματα contact improvisation, ακροβατικών, ενόργανης, ashtanga yoga, ninjutsu, capoeira και υποκριτικής με σκοπό τη διεύρυνση του κινητικού της πεδίου.
Συμμετείχε σε παραστάσεις της Κ.Σ.Ο.Τ., σε έργα ρεπερτορίου Martha Graham και στο 19ο Διεθνές Συνέδριο Contact Improvisation. Έχει συνεργαστεί με τον Κωνσταντίνο Μίχο σε παραστάσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, στην "Οδύσσεια" και στη "Μάχη του Μαραθώνα" κ.ά., με τον Κωνσταντίνο Ρήγο στην ταινία του Ντένη Ηλιάδη Hardcore, ενώ χορογράφησε θεατρική παράσταση βασισμένη σε 5 μονόπρακτα του Μποστ σκηνοθεσίας Λεωνίδα Βαρδαρού. Συνδημιούργησε το video dance "Χωρίς ίχνος" το οποίο βραβεύτηκε στο φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Έχει χορογραφήσει το σόλο "4" σε συνύπαρξη με τον πιανίστα Κώστα Μπακογιάννη και είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας χορού "στιγμή".
Έχει διδάξει κλασικό και σύγχρονο χορό στη σχολή χορού Αλίκης Κόντζιου Γούσα, ενώ τον τελευταίο καιρό συνδιαχειρίζεται τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δράση, όπου παραδίδει μαθήματα, σεμινάρια και χορογραφεί.

Τόνια Δάκου

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1981. Είναι απόφοιτη της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και έχει Μάστερ στη Χοροθεραπεία από το Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, όπου σπούδασε με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση.
Ως performer έχει συνεργαστεί με τους Κώστα Γεράρδο, Gregor Weber, Danai Pappa, Ξανθίππη Παπαδοπούλου, ομάδα θεάτρου Ars Moriendi, Δαμιανό Κωνσταντινίδη, κ.ά.
Από το 2006 διδάσκει κλασικό και σύγχρονο χορό στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Ρέθυμνο.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Frey Faust, Barris Mihci, Juan Cruz Diaz, David Zambrano, Masaki Iwana, Jeremy Nelson, Jörg Hassman , Δημήτρη Σωτηρίου, Αγγελική Στελλάτου, κ.ά.
Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας χορού «στιγμή».

Ίρις Φουστέρη

Γεννήθηκε στη Νίκαια το 1981. Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης το 2004 και τιμήθηκε με την υποτροφία του ιδρύματος «Κούλα Πράτσικα».
Έχει συνεργαστεί με την Hellenic Dance Company με παραγωγές σε Ελλάδα, Βέλγιο, Γαλλία και σε έργα των Martha Graham, José Limón, Mark Morris, Pascal Rioult, Richard Alston, Martin Lawrance, Denise Vale, Βάλια Αλεξανδράτου, Πένυ Διαμαντοπούλου. Με τις ομάδες Analysis, Arthrosis, την ομάδα σύγχρονου χορού του Χάρη Μανταφούνη, το Χορολόγιον της Μαρίας Σταματάκη, τον Βαγγέλη Τελώνη, την Ειρήνη Κυρμιζάκη, τη Νάνσυ Αυγέρη, τη Σοφία Πίντζου.
Έχει δημιουργήσει τα video dances “LIES” και “Light Loss”.
Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας «στιγμή».
Ακόμα, έχει σχεδιάσει τα γραφικά για την ιστοσελίδα του Χορολόγιου της Μαρίας Σταματάκη, τα εξώφυλλα για τους «Ονειρευτές» του Γιάννη Κελεπούρη, είναι τακτική συνεργάτης του διαδικτυακού περιοδικού εικόνας και λόγου misafir και γράφει ποίηση & σύντομες ιστορίες, διήγημά της διακρίθηκε σε διεθνή διαγωνισμό και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ.

Εισιτήριο:
7€ Κανονικό
5€ Συμμετέχοντες των Εργαστηρίων / Μαθητικό / Φοιτητικό / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ ΑμεΑ

**Για να παρακολουθήσετε και την παράσταση «Barking Days» το ίδιο βράδυ, το ενιαίο εισιτήριο είναι 10€ και 7€ αντίστοιχα.