metamorfosis

metamorfosis

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015, στις 22:30

Το έργο metamorfosis είναι μία σπουδή στο θέμα της συμβίωσης. Πρόκειται για μια χορογραφία που ερευνά κινητικά το πώς λειτουργεί η συμβίωση. Οι αντιθετικές ανάγκες της ενότητας και της αυτονομίας συγκρούονται καθώς αυτά τα δύο όντα προσπαθούν να αποκομίσουν το καλύτερο δυνατό μέσα από την ένωσή τους. Είναι η συγκεκριμένη ενοποίηση ωφέλιμη και για τους δύο; Είναι κάτι που θα επιλέξουν; Χρειάζονται πραγματικά ο ένας τον άλλο; Ερωτήσεις όπως οι παραπάνω οδήγησαν τη δημιουργική μας πορεία.

Διάρκεια: 18 λεπτά

Σύντομο απόσπασμα:
https://vimeo.com/67175493
password: short

Βιογραφικά:

Χριστίνα Μερτζάνη

Η Χριστίνα Μερτζάνη γεννήθηκε στο Qeparo Αλβανίας το 1982. Αποφοίτησε ως χορογράφος, χορεύτρια και δασκάλα χορού το 2004 από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. Από το 2005 παραδίδει μαθήματα σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμού, partnering καθώς και stretching-γυμναστικής. Έχει συνεργαστεί με διάφορους χώρους σε Ελλάδα και Γερμανία όπως το DAN.C.CE, SOZO Visions in Motion, cie toula limnaios, Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και Ραϋμόνδου Ντάνκαν, Στούντιο Μέτση, Take Your Time, Kιλόμπο, Oriental Expression, Perfect Massine, Nέα Γουινέα κ.ά.
Η πρώτη της χορογραφική δουλειά (video-dance «χωρίς ίχνος») βραβεύτηκε από το Βρετανικό Συμβούλιο την Άνοιξη του 2004. Από τότε έως σήμερα έχει χορογραφήσει για τις ομάδες χορού «Άρθρωσις» , «V.Void», ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κέρκυρας, επαγγελματικές σχολές χορού όπως SOZO Visions in Motion, καθώς και θεατρικές ομάδες. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας ελεύθερη πτώση με την οποία παρουσίασε τα έργα «μεταμόρφωση» και «inside» σε φεστιβάλ και θέατρα στην Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα, Γερμανία και Ελβετία.
Μερικές από τις ομάδες για τις οποίες έχει χορέψει είναι οι Smack, Λάθος Κίνηση, Ad–Lip, Quassistellar, Αμάγαλμα, Άνω Τελεία, Χοροθέατρο Ροές, Εθνική Λυρική Σκηνή κ.α. Έχει επίσης χορέψει χορογραφίες των: Wim Vandekeybus, Mark Morris και Martha Graham. Από το 2010 συνδιοργανώνει το φεστιβάλ σε αστικό τοπίο «ένα μικρό βήμα».
Παράλληλα με τη δραστηριότητά της στο χορό σπούδασε και αποφοίτησε από την σχολή ομοιοπαθητικής "Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής". Από το 2008 εχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια με σκοπό τη "θεραπεία" όπως: Oλιστικό Mασάζ, Rejouvance, Διατροφή, Βοτανοθραπεία κ.ά.

Ευάγγελος Πουλίνας

Ο Ευάγγελος Πουλίνας τα τελευταία χρόνια χορεύει, χορογραφεί και διδάσκει στη Γερμανία, στην Ελβετία και την Ελλάδα. Στην Ελλάδα σπούδασε χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και χόρεψε στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε χορογραφίες των Κωνσταντίνου Ρήγου και Nigel Charnock. Παράλληλα έχει χορέψει σε παραγωγές των: Staatstheater Kassel, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Johannes Wieland, Compagnie Linga, Marchel Leemann Physical Dance Theater, Constanza Macras/Dorkypark, Opera Francais de New York, Staatstheater Oldenburg, Ad Lib, Άρθρωσις, V.VOID και σε χορογραφίες των: Wim Vandekeybus, Jasmin Vardimon, Gerald Cassel, Gus Solomons jr, Mark Morris, Martha Graham, Pascal Rioult.
Ο Ευάγγελος Πουλίνας είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Tisch School of the Arts του New York University και απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει τιμηθεί λαμβάνοντας υποτροφίες από: Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, Ίδρυμα Κοινωνικών Υποτροφιών, New York University, danceWEB Europe. Χορογραφίες του Ευάγγελου έχουν παρουσιαστεί στη Νέα Υόρκη, την Ελλάδα, την Ισπανία, Ιταλία, τη Γερμανία και την Ελβετία.
Το 2004 σκηνοθέτησε το videodance "without trace" το οποίο απέσπασε βραβείο στον διαγωνισμό "3 in 3" του Βρετανικού Συμβουλίου. Το 2005 ίδρυσε την ομάδα χορού V.VOID η οποία έλαβε επιχορήγηση από το Υπουργείο Πολιτισμού για το έτος 2008. Από το 2010 είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ σε αστικό τοπίο «ένα μικρό βήμα». Από το 2012 βρίσκεται στο Oldenburg όπου έχει τη θέση του διευθυντή πρόβας, βοηθού χορογράφου και δασκάλου της ομάδας χορού του Κρατικού Θεάτρου Oldenburg. Το 2013 ίδρυσε την «ελεύθερη πτώση», με την οποία δημιούργησε το έργο «μεταμόρφωση» που παρουσιάστηκε στην Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία και Ελβετία.

Εισιτήριο:
7€ Κανονικό
5€ Συμμετέχοντες των Εργαστηρίων / Μαθητικό / Φοιτητικό / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ ΑμεΑ

**Για να παρακολουθήσετε και την παράσταση «Άνεμος της Τραγωδίας» το ίδιο βράδυ, το ενιαίο εισιτήριο είναι 10€ και 7€ αντίστοιχα.