BARKING DAYS

BARKING DAYS

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015, στις 21:30

Σκοτάδι. Σειρήνα πολέμου. Μια σειρήνα-αφύπνιση για την κοινωνία που χρειάζεται να επαναπροσδιορίσει την πορεία της.
Αλλά και μια σειρήνα που φέρνει κάποιον άνθρωπο αντιμέτωπο στο, εξαναγκασμένο ή μη, δίλημμα της μετανάστευσης.
Ο χρόνος πάντα παρών, αιώνιος και αδιάκοπος παρατηρητής.
Ένας πύργος χτίζεται, η κοινωνία γαυγίζει και ένας άνθρωπος ξεκινά τη μετακίνησή του...

BARKING DAYS

Έτσι ονομάσαμε την εποχή μας.

Τις σκληρές και άδικες στιγμές που συνθέτουν την καθημερινότητά μας.

Μέρες αποφάσεων απέναντι στην "απειλή" του διαφορετικού.

Το ξένο στοχοποιείται.

Η κοινωνία γαβγίζει και δαγκώνει.

Ακριβώς όπως και ένα σκυλί που αλυχτά.

Ζούμε σ΄έναν κόσμο χωρισμένοι σε κλουβιά. Και μέσα του εμείς, πάντα έτοιμοι να υπερασπιστούμε "αυτό που μας ανήκει". Έτοιμοι να κατασπαράξουμε το διαφορετικό, που προσπαθεί να βρει καταφύγιο στη γη μας. Χωράφια και κομμάτια κορμιά οριοθετημένα. Χαρακιές που αυλακώνουν τη γη.

Και το ταξίδι αρχίζει.


Σύλληψη – χορογραφία: krama dance company
Μουσική σύνθεση: Κωσταντής Παπακωνσταντίνου
Video artist: Αριστοτέλης Παπακωνσταντίνου
Σύλληψη και δημιουργία έντυπου υλικού: Παναγιώτης Ανδριανός, Μήτσος Οικονομόπουλος
Πρωτότυπο κείμενο & ερμηνεία: Σταμάτης Διαμαντόπουλος
Ενδυματολόγος: Μάια Αναστασίου
Σχεδιασμός αφίσας: Μικαέλα Λιακατά
Ερμηνευτές: Άννα Ζούμπα, Δώρα Ζούμπα, Εύη Ζούμπα

TRAILER:
https://www.youtube.com/watch?v=SpGxvqbJlhQ
https://www.youtube.com/watch?v=1WgCSNsN_aM


Krama dance company

Η krama dance company είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρία η οποία ιδρύθηκε το 2012 από την Ζούμπα Δώρα, Ζούμπα Εύη και Ζούμπα Άννα και έχει έδρα την Ελλάδα. Η ομάδα κινείται από την ανάγκη να εκφράσει τις κοινωνικές και προσωπικές της ανησυχίες. Μέσα από διάφορες μορφές έκφρασης σχηματίζεται επί σκηνής ένα ιδιόμορφο μωσαϊκό, ένα κράμα. Το 2012 η ομάδα αποπειράθηκε την πρώτη ολοκληρωμένη χορογραφική της δουλειά, το «shadow of a stretched arm», που παρουσιάστηκε στα Ιωάννινα, υπό την αιγίδα του Πνευματικού κέντρου Δήμου Ιωαννίνων, τον Σεπτέμβριο του 2012. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε στις Βρυξέλλες, στο Βέλγιο, τον Δεκέμβριο του 2012, στην Αθήνα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια» στο πλαίσιο του MILLENNIUM AFTER FESTIVAL τον Ιανουάριο του 2013, και τον Μάιο του 2013 για 5 παραστάσεις στην Αθήνα. Στη συνέχεια η ομάδα πειραματίστηκε με το sight specific project, PRESS(ed) στο πλαίσιο του φεστιβάλ «PARADISE NOW» στις Βρυξέλλες. Σε συνεργασία με την ομάδα ballena de papel, η krama dance company παρουσιάζει το νέο έργο της, «barking days» σε Κωνσταντινούπολη (Δεκέμβριος 2013), Αθήνα, Βυρσοδεψείο ( Μάιος 2014), Ιωάννινα (Οκτώβριος 2014) και Θεσσαλονίκη, θέατρο Αυλαία (Δεκέμβριος 2014). Επίσης μία νέα παραγωγή από την krama dance company, το «Traces» για το 3ο Ioannina Street Theater Festival παρουσιάστηκε τον Αυγούστο 2014 στο πλαίσιο του ίδιου φεστιβάλ, το οποίο ήταν sight specific performance με 8 ερμηνευτές και 2 μουσικούς live επί σκηνής. Τέλος η ομάδα παραδίδει σεμινάρια σύγχρονου χορού, σύνθεσης και αυτοσχεδιασμού στην Ελλάδα και εξωτερικό.

Δώρα Ζούμπα

Σπούδασε κλασικό και σύγχρονο χορό στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού "Ραλλού Μάνου" και αποφοίτησε το 2010. Είναι τελειόφοιτος του τμήματος "Πλαστικών τεχνών κ΄ επιστημών της τέχνης" του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια χορού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς και μαθήματα κρουστών. 'Εχει συνεργαστεί ως χορεύτρια και performer σε αρκετές παραγωγές με την ομάδα "Void company" καθώς και με άλλες ομάδες, ενώ παράλληλα διδάσκει χορό σε παιδιά και ενήλικες.
Από το 2012 είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας krama dance company.

Άννα Ζούμπα

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1986. Σπούδασε κλασικό και σύγχρονο χορό στην Ανώτερη Επαγγελματική σχολή χορού «Ραλλού Μάνου» στην Αθήνα. Παράλληλα ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Τμήμα Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστιμών. Συνέχισε την εκπαίδευσή της στο σύγχρονο χορό και στη χορογραφία στο Laban centre of movement and dance, στο Λονδίνο, όπου παρακολούθησε πολλά σεμινάρια με διακεκριμένους καθηγητές και ομάδες. Εχει συμμετάσχει σε διάφορα projects στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα εργάζεται ως καθηγήτρια χορού.
Από το 2012 είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας krama dance company. Απο το 2011 ζει και εργαζεται στις Βρυξέλλες.

Εύη Ζουμπα

Η Εύη Ζούμπα γεννήθηκε το 1986. Αποφοίτησε ως χορεύτρια, χορογράφος και δασκάλα χορού το 2009 από την Ανώτερη επαγγελματική σχολή χορού «Ραλλού Μάνου». Το 2010 συνέχισε τις σπουδές τις στο Λονδίνο στο Laban centre of movement and dance. Από το 2008 έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασικού, σύγχρονου χορού και θεάτρου. Έως σήμερα έχει συμμετάσχει σε διάφορες παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ παράλληλα εργάζεται ως καθηγήτρια κλασσικού και σύγχρονου χορού.ʼΕχει συνεργαστεί με το Πνευματικό κέντρο Δήμου Ιωαννινών για 2 χρόνια.
Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας krama dance company.

krama dance company
www.kramadance.com
www.facebook.com/KramaDanceCompany

Εισιτήριο:
7€ Κανονικό
5€ Συμμετέχοντες των Εργαστηρίων / Μαθητικό / Φοιτητικό / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ ΑμεΑ

**Για να παρακολουθήσετε και την παράσταση «Praying to nothing» το ίδιο βράδυ, το ενιαίο εισιτήριο είναι 10€ και 7€ αντίστοιχα.