piecefor2
piecefor1

ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΙΑ 2
Μια παράσταση για 2 ηθοποιούς και για το χώρο ανάμεσα

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015, στις 21:30

Δημιουργημένο στις πρόβες από το παιχνίδι των ηθοποιών, το Κομμάτι για 2 είναι μία σιωπηρή σπουδή στη δυναμική των ανθρώπινων σχέσεων.

Μιλάει για δύο ανθρώπους που ενώνονται, για δύο πυρήνες που συγκρούονται, για κάθε μια σχέση που βαθαίνει στο χρόνο, απλώνει στο μέσα χώρο και ποτίζει. Για ό, τι μας κρατά και μας συνέχει σε ένα συμφωνημένο μαζί. Για τη Σύγκρουση, την Ένωση, για τη Διάβρωση του Ενός από τον Άλλο.

Το Κομμάτι για 2 δεν έχει λόγια. Έχει κίνηση ενέργεια, ρυθμό. Βλέμματα και παύσεις, ένταση στο χώρο, φορτισμένες ατμόσφαιρες. Μιλάει τη γειωμένη γλώσσα της χειρονομίας και της ποίησης. Τη γλώσσα του ανθρώπινου σώματος. Μια γλώσσα καθαρής επικοινωνίας.

Συντελεστές:

Σύλληψη/ σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Μιχαήλ
Ενδυματολογία/ σχεδιασμός σκηνικού: Νίκος Καλαϊτζίδης
Μουσική Διασκευή/ τραγούδι: Ελένη Ευθυμίου
Κιθάρα: Σπύρος Σαραντόπουλος
Εικαστική Επιμέλεια/ Φωτογραφίες/ βίντεο: Κυριαζίδης Χρήστος
Βοηθός ενδυματολόγου: Μαριαλένα Χρυσογονίδου
Παίζουν: Χριστίνα Γυφτάκη, Δημήτρης Παπαδόπουλος

Find us on Facebook:
https://www.facebook.com/Piecefor2

Trailer: https://vimeo.com/125998624Αλέξανδρος Μιχαήλ

Εκπαιδεύτηκε στο Σωματικό Θέατρο και τη Θεατρική Δημιουργία στη LISPA (London International School of Performing Arts) με την παιδαγωγική του Lecoq (μάσκες, κλόουν, παντομίμα, ποιητική του σώματος κ.α.) Σπούδασε Σύγχρονες Παραστατικές Τέχνες με κατεύθυνση στη σκηνοθεσία στο Brunel University. Έμεινε στο Λονδίνο όπου δούλεψε ως ηθοποιός με τους Station House Opera, Theatre Lab Company και άλλες ομάδες χορού και θεάτρου καθώς και με την Εθνική Λυρική Σκηνή της Αγγλίας (ΕΝΟ). Συνεργάζεται σταθερά με το Mark Storor. Έχει δημοσιεύσει κείμενα και μεταφράσεις. Έχει σκηνοθετήσει από solo performance μέχρι υπαίθρια δρώμενα μεγάλης κλίμακας. Δουλεύει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Νίκος Καλαϊτζίδης

Σπούδασε σκηνογραφία, ενδυματολογία και ζωγραφική. Είναι ιδρυτικό μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σκηνογράφων “theatrEurope”, μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Σκηνογράφων – Ενδυματολόγων OISTAT και μέλος της Ένωσης Σκηνογράφων - Ενδυματολόγων. Έχει σχεδιάσει σκηνικά και κοστούμια για 110 παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές. Διδάσκει σκηνογραφία, ενδυματολογία, ιστορία ενδυμασίας, σχέδιο και ζωγραφική σε Ανώτερες Σχολές Θεάτρου και σε ιδιωτικά ΙΕΚ της Θεσσαλονίκης. Το 2009 και το 2013 επιλέχτηκε από διεθνή επιτροπή σκηνογράφων για να εκθέσει ως ένας από τους 100 καλύτερους σκηνογράφους στο κόσμο, στις παγκόσμιες εκθέσεις σκηνογραφίας World Stage Design που γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια. (2009 Σεούλ-Κορέα, 2013 Κάρντιφ-Ουαλία).

Ελένη Ευθυμίου

Εργάζεται ως σκηνοθέτης, ηθοποιός και τραγουδίστρια. Έχει σπουδάσει σκηνοθεσία και υποκριτική στο Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ., και έχει πάρει δίπλωμα κλασικού τραγουδιού ως μαθήτρια της mezzo soprano Ροσίτσας Τρόεβα. Αναζητά τρόπους να συνδέει τη μουσική με το θέατρο και πειραματίζεται διασκευάζοντας ή γράφοντας τη δική της μουσική.

Χρήστος Κυριαζίδης

Αποφοίτησε από την École Nationale Superieure d' Art de Limoges (Ανώτατη Εθνική Σχολή Τεχνών της Λιμόζ) στη Γαλλία. Παρακολούθησε μαθήματα στο Τμήμα Φωτογραφίας και Πολυμέσων του Πανεπιστημίου Paris 8. Έχει πάρει μέρος σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις. Έχει συμμετάσχει σε πολλές παραστάσεις ως εικαστικός (video art, εικαστική επιμέλεια, φωτογραφία, βίντεο, σχεδιασμός επικοινωνίας). Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Χριστίνα Γυφτάκη

Απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ και της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής «Ανδρέας Βουτσινάς», συνεχίζει την εκπαίδευσή της στο πρόγραμμα «Θέατρο: Κριτική¬ Ιστορική και Φιλοσοφική Προσέγγιση» του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει μαθάματα σωματικού θεάτρου & μάσκας στην École Internationale de Théâtre Jacques Lecoq στο Παρίσι και υποκριτικής & αυτοσχεδιασμού στο Ελληνικό Κέντρο Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΕΚΔΙΘ). Έχει συνεργαστεί μεταξύ πολλών άλλων με την ομάδα Omerta και το Θέατρο Σοφούλη.

Δημήτρης Παπαδόπουλος

Αριστούχος Απόφοιτος της Ανώτερης Δραματικής Σχολής Ανδρέας Βουτσινάς. Ζει και εργάζεται ως ηθοποιός στη Θεσσαλονίκη. Έχει συνεργαστεί με πολλές θεατρικές ομάδες της πόλης (Perros, εργαστήριο θεατρικού παιχνιδιού Αιθερόπλοο, SUT κ.α.), με το Κρατικό Θέατρο Βόρειου Ελλάδος, το Δημοτικό Θέατρο Συκεών και το Μικρό Θέατρο Λάρισας. Με τον Αλέξανδρο Μιχαήλ σκηνοθέτησε το ΕΠΑΦΗ/30, ένα υπαίθριο δρώμενο για την ανθρώπινη επαφή για τη Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014.

Εισιτήριο:
7€ Κανονικό
5€ Συμμετέχοντες των Εργαστηρίων / Μαθητικό / Φοιτητικό / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ ΑμεΑ