eremus
SOLO ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/7 – ΚΕΝΤΡΟ ΧΟΡΟΥ – ΩΡΑ: 22:00

 18 1

Σύλληψη – Xορογραφία: Ρένα Κωνσταντάκη
Ερμηνεία: Μαριάννα Τσαγκαράκη
Μουσική: Άννα Στερεοπούλου
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Κοστούμι: Έλενα Τεγοπούλου
Παραγωγή: indigo fera art productions
www.indigofera-art.org
http://youtu.be/9DbkEI1VqKk
http://youtu.be/dDIPEz0HVro

Η αναζήτηση ενός ανθρώπου χαμένου στην έρημο, στις πιο δύσκολες συνθήκες. Η έρημος, που τη συναντάμε παντού στην καθημερινότητά μας, όταν το περιβάλλον, οι αρνητικές δυνάμεις μας παρασύρουν σε μια συγκρουσιακή κατάσταση, απομόνωση, συναισθηματική έρημο. Σαν τη λάβα καυτή, σαρωτική. Η αγωνιώδης προσπάθεια ενός ανθρώπου να βρει κατεύθυνση, πυξίδα, λύτρωση, διέξοδο, με την ελπίδα ύπαρξης ενός άλλου τόπου, μίας άλλης αλήθειας, μιας νέας πραγματικότητας.

Η λατινική λέξη eremus, σημαίνει έρημος, ερημιά, εγκατάλειψη και προέρχεται απο την ελληνική λέξη ήρεμος.

Βιογραφικά:

Ρένα Κωνσταντάκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα, Ελλάδα.
Εκπαιδεύτηκε στην κλινική ψυχολογία και το χορό. Εργάστηκε ως ψυχοθεραπεύτρια και ως εκπαιδεύτρια θεραπευτών.
Το 2007 ίδρυσε την indigo fera art productions.
Τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε με την οργάνωση, χορογραφία και παραγωγή των χορευτικών παραστάσεων: Το Τραγούδι της Ιριδας (2008), ΕΝ ΟΝ (2009), 6 μοίρες κάτω από τον ορίζοντα (2011), EREMUS (2013).
Συντονίζει από το 2010 το σεμινάριο «ΟΝ», ένα βιωματικό σεμινάριο που συνδέει χορό και ψυχολογία.
Είναι μέλος των: EAP, IETM, CID UNESCO, Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων, και είναι εγγεγραμμένη ως χορογράφος στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Μαριάννα Τσαγκαράκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι απόφοιτος της Επαγγελματικής Σχολής Χορού ''Ραλλού Μάνου'' (2001). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μπαλέτου, σύγχρονου χορού, χορογραφίας/σύνθεσης, feldenkrais, axis sillabus, aikido με διακεκριμένους έλληνες και ξένους δασκάλους.
Ως χορεύτρια συνεργάστηκε με τις ομάδες: Χοροθέατρο Ροές, Α ΚΙΝ, Μετ'εμποδίων, Εννιάμορφο, Αλλού-Εδώ-Παντού, Maxine Heppner, Συν+εργασία, Τrout Physical Theater, Sub Rosa, Indigo Fera με εμφανίσεις στα φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων - Πανόραμα Σύγχρονου Χορού - Μέγαρο Μουσικής -1ο Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου - Dance Palace (Λουξεμβούργο) - Art Is Hard Festival κ.α.
Το 2004 έλαβε μέρος στην Πολιτιστική Ολυμπιάδα και στην Τελετή ''Αφή της Φλόγας'' για την Παραολυμπιάδα.
Από το 2007 έχει στραφεί προς το χορό Butoh με πρώτη της επαφή τον Masaki Iwana. Στη συνέχεια μαθήτευσε δίπλα στην Ιωάννα Γκαραγκούνη ενώ παράλληλα παρακολουθεί σεμινάρια με τους: K.Kan, S.Koseki, A.Takenouchi, Y.Yoshioka, K.Mai, T.Iwaoka, A.Pintus, D.Fujiwara, S.Ishikawa & M.Wakamatsu.
Έχει παρουσιάσει σόλο butoh χορογραφημένο από την Ι.Γκαραγκούνη (συνέδριο CID της Unesco, Θέατρο Φούρνος & Θέατρο Altera Pars) και χορέψει με τον Α.Takenouchi στο Φεστιβάλ Αισχυλείων 2010. To 2011 συμμετείχε στο International Butoh Festival '' Ex it'' (Γερμανία).
Διδάσκει σύγχρονο χορό, κινησιολογία σε ηθοποιούς και τα τελευταία 3 χρόνια παραδίδει κύκλους μαθημάτων & εργαστήρια με άξονα το butoh.
Μεταξύ άλλων έχει παραδώσει μαθήματα στην θεατρική ομάδα ΔΡΥΣ του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Θεατρικό Εργαστήρι Teatro Piccolo.
Στα εργαστήριά της ανά διαστήματα προσκαλεί και συμπράττει με δασκάλους από άλλους χώρους (yoga, voicing, live music, θέατρο κ.α) με σκοπό τη ζύμωση διαφορετικών πληροφοριών για το σώμα-νου-πνεύμα.
Με κύριο εργαλείο της το σώμα, αναγνωρίζοντας την ανάγκη του για φροντίδα και για εξισορρόπηση της ενέργειας, οδηγήθηκε σε μεθόδους όπως: Ολιστική Μάλαξη, Shiatsu. Το 2010 παρακολούθησε σεμινάρια διάρκειας ενός έτους της μεθόδου Σωματο-ψυχοπαιδαγωγικής με εισηγητές τους Άσπα και Κώστα Σαμοΐλη - Kέντρο Κινούν. Παρακολουθεί μαθήματα Aikido με τον Αλεβίζο Αλεβίζο 3DAN AIKIKAI.

Άννα Στερεοπούλου

Η μουσική της Άννας Στερεοπούλου χαρακτηρίζεται ως ένα είδος μουσικής που συνδυάζει τα ελληνικά/μεσογειακά της ερεθίσματα με τα σύγχρονα ρεύματα της Ευρώπης, με κύριο στόχο της, την ένωση–παραλληλισμό της Μουσικής με άλλες τέχνες, και την ενασχόλησή της με τη διοργάνωση-επιμέλεια-εκτέλεση Οπτικο-Ακουστικών / Multi-Media Συναυλιών. Οι διεθνείς της συνεργασίες περιλαμβάνουν συμμετοχές και παρουσίαση του έργου της σε φεστιβάλ και χώρους όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Royal Marines Orchestra (Βρετανία), Sun-Yat-Sen University (Ταϊβάν), Royal Academy of Dance (Λονδίνο), Aenaon Dance- Theatre (Θεσ/νίκη-Αθήνα), 1ο & 2ο Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου και Synch Festival (Αθήνα), Off_Herzios Festival 2014 (Ισπανία), Bundes Film Festival (Bronze Medal, Βερολίνο), BBC «Homegrown Hollywood», London National Film Theatre, «Yakumo Koizumi» Museum (Matsue-Ιαπωνία), Συνέδριο Αστροφυσικής (Πανεπιστήμιο της Ινσούμπρια) και Portello River Festival & River Film Festival (Padova, Italy), στα οποία εργάζεται και ως Μουσικός Σύμβουλος/Προγραμματισμός. Έχοντας ήδη στη δισκογραφία της την πρώτη ηχογραφημένη συλλογή της, «Dance With Me» (Μουσική για Χορό/Χοροθέατρο) και το project της «...oneirograph...v.5.spindle : live in italy», τον περασμένο Αύγουστο, η Άννα κυκλοφόρησε το νέο της album «A ∞» [Άλεφ / Άπειρο]. Προσεχείς συνεργασίες της εντάσσονται στο χώρο των Καλών Τεχνών [fine artist Vassiliki Theodorakidi (Αθήνα & Εξωτερικό / t.b.a)] και του Χορού [Live Electronics & Σύνθεση για τη Σόλο Χορευτική Παράσταση EREMUS της Ρένας Κωνσταντάκη / Indigo Fera art productions (2013-2014)], ενώ το πρόγραμμά της για το ερχόμενο διάστημα περιλαμβάνει την παρουσίαση του νέου της project, (Ευρώπη-Ελλάδα / 2014-2015 / t.b.a). Τέλος, από τις 6 Φεβρουαρίου 2014, προβάλλεται στις αίθουσες η κινηματογραφική ταινία, σε σκηνοθεσία Μαρίας Ντούζα, «Το Δέντρο και η Κούνια» (http://www.the-tree-and-the-swing.com/) για την οποία η Άννα συνέθεσε τη μουσική.

Εισιτήριο :
8€ Κανονικό
6€ Συμμετέχοντες των Εργαστηρίων / Μαθητικό / Φοιτητικό / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ ΑμεΑ