Σόλο: Τα χέρια
ΠΕΜΠΤΗ 17/7 – ΚΕΝΤΡΟ ΧΟΡΟΥ – ΩΡΑ: 22:00

17 1

Περφόρμερ: Μαρίνα Μαζαράκη
Χορογραφία: Vertebra Dance-Collective
Κείμενο: Μιχάλης Γκανάς
Ευχαριστώ πολύ τον κύριο Μιχάλη Γκανά για τη θερμή του υποστήριξη, το Φοίβο Σαλάχα για τη συνεργασία μας στη χορογραφία και τη μουσική επιλογή και την ομάδα SensoReye Production για το βίντεο και το φωτογραφικό υλικό.

Περιγραφή

Το σόλο είναι εμπνευσμένο από το πεζό του Μιχάλη Γκανά ''Κοιτάζει τα χέρια της'' από τη σειρά ''Γυναικών'' (Εκδόσεις Μελάνι, 2010). Μιλάει για τα κουρασμένα χέρια μιας γριάς γυναίκας που επιζητούν το χάδι αλλά ντρέπονται. Πρόκειται για μια ωδή στις γυναίκες που έζησαν τη ζωή τους σκληρά, με πολλές υποχρεώσεις και κυρίως με χειρονακτικές εργασίες. Είναι οι σκέψεις συνυφασμένες με τις αναμνήσεις στο μυαλό μιας ηλικιωμένης, παραδοσιακής και δυνατής γυναίκας, ιστορίες που έχουν καταγραφεί στα χέρια της.

Βιογραφικό

Η Μαρίνα Μαζαράκη γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει στο Σάλζμπουργκ της Αυστρίας από το 2007. Αποφοίτησε από την Ακαδημία Χορού SEAD (Salzburg Experimental Academy of Dance) το 2010 και από την Επαγγελματική Σχολή Χορού Νίκης Κονταξάκη το 2005. Έχει συνεργαστεί με χορογράφους στο εξωτερικό όπως: Diego Gil, Ori Fleming, Libby Farr, Tugce Tuna, Ilona Roth κ.α. Είναι μέλος της ομάδας χορού Transitheart Productions από το 2012. Παράλληλα έχει συμμετάσχει με δουλειές της ομάδας αλλά και δικές της σε διάφορα Φεστιβάλ όπως: LaMama Spoleto (όπου βραβεύτηκε), Κύπρος 11ηΠλατφόρμα Σύγχρονου χορού, BeFestival, The BlackBox Festival, Tanztag12, Lange Nacht der Buehnen, Tanzhafen Festival13 κ.α. Από το 2010 είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας χορού Vertebra Dance-Collective.

Εισιτήριο :
8€ Κανονικό
6€ Συμμετέχοντες των Εργαστηρίων / Μαθητικό / Φοιτητικό / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ ΑμεΑ

**Για να παρακολουθήσετε και την παράσταση «THE SECRET RITUAL» το ίδιο βράδυ, το ενιαίο εισιτήριο είναι 10€ και 8€ αντίστοιχα.