ΔΕΥΤΕΡΑ 14/7 – ΚΕΝΤΡΟ ΧΟΡΟΥ – ΩΡΑ 21:30

14

-Παρουσίαση του Κέντρου Χορού και του Χοροθεάτρου Ακροποδητί.
Γνωριμία με την ομάδα που φιλοξενεί το Φεστιβάλ και το Κέντρο Χορού της Σύρου.

-Παρουσιάσεις του έργου των διδασκόντων
Μια σύντομη αναδρομή στην πορεία των διδασκόντων μέχρι σήμερα με προβολές έργων τους και ομιλίες τους.

1. ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ ΑΚΡΟΠΟΔΗΤΙ

2. ΓΩΓΩ ΠΕΤΡΑΛΗ (Τέχνη και Ακτιβισμός)

Video Art: INSECT - 2009

entomo

Παραγωγή της Φυσαλίδας για το έτος 2009 υπήρξε η solo performance και το video art “Insect” τα οποία μαζί, πρωτοπαρουσιάστηκαν στη Χώρα της Αμοργού στις 10 Απριλίου 2010 στα πλαίσια του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου Πολιτισμού και Τουρισμού "Yperia 2010" στην Αμοργό. Το video art “Insect” έχει επίσης προβληθεί στο 30o International Festival of Films on Art του Μόντρεαλ στον Καναδά, στο International Film Festival Document.Art στο Otopeni της Ρουμανίας, στο Athens Video Dance Project 2010, στο Booze Cooperativa στην Αθήνα, στο Athens Video Festival 2010, στο Athens Fringe Festival 2011, στο Διεθνές Συμπόσιο Ναύπακτος 2011-Επικοινωνία της Κρίσης, στο 3ο Moving Frames-Digital Art Festival στη Μυτιλήνη, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας-Digital Shorts 2011, στο Φεστιβάλ μηδέν στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας καθώς και σε διάφορα φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το “Insect” περιγράφει την πορεία της μεταμόρφωσης του εντόμου από προνύμφη σε νύμφη. Πρόκειται για ένα ταξίδι από τη γη στον ουρανό, το σκοτάδι στο φώς, τη ζωή στο θάνατο και μετά ξανά στη ζωή∙ την αναγέννηση. Ο θάνατος εμπεριέχεται στην καινούρια ζωή. Το έντομο “Insect” δε φοβάται τη μεταμόρφωσή του. Αποδέχεται τη μοίρα και την εξέλιξη της πορείας που η φύση του προσφέρει.

Ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται αυτή την εξέλιξη σαν επιβολή, σαν θάνατο και αδυνατεί να είναι παρών στις στιγμές της δικής του μεταμόρφωσης. Το έντομο δε φοβάται. Είναι ολόκληρο στο εδώ και τώρα. Λυτρώνεται από το θάνατο στη ζωή ακολουθώντας την πορεία από το σκοτάδι στο φώς. Όλα είναι ένα.

Οι έντονες, σπασμωδικές κινήσεις της χορεύτριας δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από την πάλη του εντόμου για αποδέσμευση από την προηγούμενη κατάσταση στην επόμενη. Πρόκειται για μια φυσιολογική, οργανική εξέλιξη. Αυτή μπορεί να εμπεριέχεται σε κάθε στιγμή όπως η κάθε στιγμή φέρει τη ζωή και το θάνατο. Τη γη και τον ουρανό. Το φώς και το σκοτάδι.

Διάρκεια video art: 5΄
Σύλληψη ιδέας/Σκηνοθεσία/Χορογραφία: Γωγώ Πετραλή
Performer στο video art: Μαρία Μανουρά
Μουσική/Ηχογλυπτική: Εμμανουήλ Σγουρίδης
Βίντεο μοντάζ: Αλίκη Χιωτάκη
Οπερατέρ: Αλίκη Χιωτάκη, Ζένια Δρόσου, Γωγώ Πετραλή
Σχεδιασμός κοστουμιού: Γωγώ Πετραλή
Παραγωγή: Ομάδα χορού Φυσαλίδα © 2009

3. ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΑΜΟΓΛΟΥ

Είσοδος ελεύθερη