Is it so?
ΣΑΒΒΑΤΟ 12/7 – ΚΕΝΤΡΟ ΧΟΡΟΥ – ΩΡΑ: 22:00

 12 1

Εμπνευσμένο από το παραμύθι του Πινόκιο, όπου ένας ξυλουργός δίνει ζωή στο δημιούργημά του, το έργο αυτό φέρνει στη σκηνή ένα ακορντεόν που με την πνοή του θα ζωντανέψει και θα θέσει σε κίνηση τη χορεύτριά του. Δημιουργείται έτσι στη σκηνή μία σουρεαλιστική και φανταστική ατμόσφαιρα, όπου οι κανόνες του παιχνιδιού ανάμεσα στο δημιουργό και στο δημιούργημα συγχέονται.

Η μουσική με τα διάφορα εφέ της, ιδιαίτερο ήχο και εκφραστικόττητα, αλλά και το γεγονός ότι ο μουσικός εντάσσεται στη χορογραφία, δίνουν υπόσταση σ’ ένα μοναδικό διάλογο. Μέσα από αυτό το ταξίδι, οι δύο χαρακτήρες συμβολίζουν την εφήμερη φύση της εξουσίας που ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανατραπεί και να αλλάξει χέρια.

Το έργο αυτό προσφέρει στο θεατή τη δυνατότητα να διεισδύσει ολοκληρωτικά σε έναν φανταστικό κόσμο όπου τα θεατρικά στοιχεία (χρήση της φωνής, μιμική, κτλ) παίζουν με τα όρια των συμβάσεων.

Τίθεται έτσι το ερώτημα τι είναι η μουσική, τι είναι ο χορός και ποια είναι η σχέση τους.

Το έργο αυτό εξερευνά και προεκτείνει τις συμβατικές δυνατότητες της τέχνης, συγχέοντας δύο είδη που τελικά αλληλοσυμπληρώνονται.

Ιώ Λε Μολλέρ
Η Ιώ Λε Μολλέρ ξεκίνησε το κλασικό ακορντεόν σε ηλικία 14 ετών. Μισή Ελληνίδα, μισή Γαλλίδα, έχει σπουδάσει στο Λουξεμβούργο, στη Γερμανία και στο Λονδίνο (στη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής). Παράλληλα με παραστάσεις σε όλη την Ευρώπη, η Ιώ έχει βάλει στόχο να διευρύνει τους ορίζοντες του οργάνου της, επιδεικνύοντας δημιουργικότητα και συμμετέχοντας σε κάθε είδους σχέδια. Από το 2013 ζει στη Θεσσαλονίκη όπου συνεχίζει τη συνεργασία της με διάφορους καλλιτέχνες.

Ριάννον Μόργκαν
Η Ριάννον Μόργκαν είναι Βρετανίδα/Ελληνίδα χορεύτρια και χορογράφος που ξεκίνησε ως αθλήτρια διεθνούς επιπέδου στο καλλιτεχνικό πατινάζ. Αφού παρακολούθησε την παράστασης της Πίνα Μπάους Παλέρμο Παλέρμο, αποφάσισε να ακολουθήσει σταδιοδρομία στο χορό και σπούδασε χορό στο Rambert School of Dance του Λονδίνου.
Έχει χορέψει με πολλούς επιφανείς χορογράφους όπως με τους Nigel Charnock (DV8 Company), Willy Cardona , Nicolas Vladyslav (Sidi Larbi Cherkaoui) και τον Άκραμ Καν, στην παράσταση που παρουσίασε στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου του 2012, καθώς και με τις ομάδες Volcano Theatre (U.K), Cocoon Dance (Γερμανία), Henri Oguike Dance Company (U.K) και με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε σκηνοθεσία της Σοφία Σπυράτου.
Το 2013 πήρε το πτυχίο ΜΑ (Μάστερς) με θέμα την Ανατολική Φιλοσοφία και το Χορό στη Σχολή London Contemporary Dance του Λονδίνου και αποφάσισε να ξεκινήσει τη δική της χορογραφική δουλειά με τη μουσικό Ιώ Λε Μολλέρ Μόκα. Η συνεργασία τους τις οδήγησε στο να δώσουν παραστάσεις σε διάφορα Φεστιβάλ της Ευρώπης και στο να δημιουργήσουν την προσωπική τους ταυτότητα ενώνοντας τη ζωντανή μουσική με το χορό. Με το πάθος της για το χορό, η Ριάννον πάντα δράττει κάθε ευκαιρία για να προωθήσει περεταίρω τα καλλιτεχνικά της όρια και να μοιραστεί την τέχνη της.

Με την υποστήριξη του:

tcl

Εισιτήριο :
8€ Κανονικό
6€ Συμμετέχοντες των Εργαστηρίων / Μαθητικό / Φοιτητικό / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ ΑμεΑ

**Για να παρακολουθήσετε και την παράσταση «MIND THE BODY» το ίδιο βράδυ, το ενιαίο εισιτήριο είναι 10€ και 8€ αντίστοιχα.