ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ: Όταν το σώμα μιλάει

otan
ΣΑΒΒΑΤΟ 20/7 – ΚΕΝΤΡΟ ΧΟΡΟΥ - 20:30

Όταν το σώμα μιλάει
Μεθοδολογία και ασκήσεις για τη σωματική έκφραση
της Susana Noemi Abigador

Τι είναι Σωματική Έκφραση; Πώς γεννιέται μία άσκηση Σωματικής Έκφρασης;
Η αγωνία του εμψυχωτή… Πώς ξέρουμε αν η άσκηση είναι καλή; Πόσο χρόνο να διαρκεί;
Αν δεν αρέσει; Αν δεν πάει καλά η άσκηση, αν, αν…
Όλα άρχισαν στα μαθήματά μου, αρκετά χρόνια πριν,  όταν λέγοντας … οργανώστε το υλικό σας, σημειώστε τις ασκήσεις, γράψτε τις παρατηρήσεις σας, γράψτε…, ξαφνικά με άκουσα και εγώ. Εμπειρίες, παρατηρήσεις, γνώσεις, σκέψεις και εικόνες απέκτησαν ένα καινούριο σώμα ... και αυτό το σώμα μίλησε κι έγινε βιβλίο!

Η Σωματική Έκφραση της Susana Noemi Abigador είναι κάτι παραπάνω από ένα βιβλίο με ασκήσεις. Είναι ένα σύστημα που εκπαιδεύει καρδιά, νου και σώμα. Οι ασκήσεις της ξεπερνούν τα όρια του σώματος. Χρησιμοποιεί τη Σωματική Έκφραση για εργαλείο που ανοίγει το δρόμο για την προσωπική έκφραση, τη διαδραστική επικοινωνία, τη βιωματική χαρά.

Η Susana έφτασε στη χώρα μας εξελίσσοντας στη διαδρομή την τέχνη και τον εαυτό της, αξιοποιώντας ταυτόχρονα τις ενδιάμεσες στάσεις. Εμπνεύστηκε, οργάνωσε και απο-κρυστάλλωσε τη Σωματική Έκφραση, και τώρα μας την προσφέρει σχηματικά αλλά και απλόχερα μέσα απ’ τις σελίδες αυτού του βιβλίου.


Η κάθε λεπτομέρεια, στο πώς και το γιατί, καθεμίας άσκησης γεννήθηκε και απαντήθηκε κατά τη διάρκεια μιας πορείας συνεχούς διδασκαλίας. Μιας πορείας 30 χρόνων!
Σε ποιους απευθύνεται το βιβλίο αυτό;
Σε κάθε δάσκαλο, νηπιαγωγό, εμψυχωτή, δάσκαλο υποκριτικής, χοροθεραπευτή, θεατρολόγο, ψυχολόγο, που ασχολείται ήδη ή αρχίζει τώρα να ασχολείται με ομάδες αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται για το ταξίδι στη σχέση «ψυχή-σώμα-έκφραση».
To εγχειρίδιο αυτό θα σας βοηθήσει, αξιοποιώντας την εμπειρία και τα βιώματα πολλών ανθρώπων, να δημιουργήσετε τις δικές σας επιτυχημένες ασκήσεις.

(ελεύθερη είσοδος)