ΕΛΕΝΗ ΤΟΛΗ

Swing Yoga

2ο Σαββατοκύριακο (14-15/7) – 1 ώρα/μέρα
17:00 -18:00, 18:05 -19:05, 19:10 -20:10

Γίνεται «αέρινοι» με ασκήσεις γιόγκα πάνω στις κούνιες. Θα αφήσετε αυτό το εργαστήριο πιο ευτυχισμένοι, πιο υγιείς και πιο ψηλοί. Μερικά από τα πιο συχνά οφέλη της Swing Yoga είναι η ενδυνάμωση του πυρήνα του σώματος και των ώμων, καθώς και η βελτίωση της ευθυγράμμισης.
Είναι μια πλήρης γυμναστική για όλο το σώμα, που αποσυμπιέζει τη σπονδυλική στήλη και έτσι βοηθά να επανευθυγραμμιστεί κατάλληλα ολόκληρος ο κορμός.
Παράλληλα, το σημαντικότερο όφελος της Yoga για την υγεία είναι η παραμονή σε αναστροφές στάσεις. Λόγω της υποστήριξης του μαλακού υφάσματος, οι αναστροφές στάσεις ανακουφίζουν τον πόνο στην πλάτη, επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης, βελτιώνουν την κινητικότητα της σπονδυλικής στήλης, βελτιώνουν την πέψη και την κένωση, ενισχύουν τη σωστή λειτουργία των λεμφαδένων και τον καθαρισμό του αίματος. Επίσης ανεβάζουν τη διάθεση, καθώς γινόμαστε πάλι σαν μικρά παιδιά, αφήνοντας το ύφασμα της κούνιας να μας κρατήσει στον αέρα. Η Swing Yoga είναι διασκεδαστική και δεν απαιτεί καμία προηγούμενη εμπειρία στη yoga ή στα ακροβατικά.

Ελένη Τόλη

Η Ελένη γεννήθηκε στη Αθήνα 1,5 μήνα νωρίτερα από το καθορισμένο και ζύγιζε 2 κιλά. Η αναπνοή ήρθε λίγο μετά το φυσιολογικό. Μέσω της γιόγκα βρήκε πάλι την αναπνοή της.
Στη μετά εφηβεία εποχή, ένα τροχαίο της δημιούργησε κοίλες στον αυχένα. Ζούσε με αυτές μέχρι που τα συμπτώματα έγιναν αρκετά επίπονα. Τότε γνώρισε τη γιόγκα στην Αγγλία, και συνειδητοποίησε ότι το ίδιο το σώμα έχει την ικανότητα της ίασης του πόνου, με άσκηση, εξατομικευμένη πρακτική και σωστή ευθυγράμμιση.
Η Ελένη είναι μια γιογκίνι της εποχής. Αποφοίτησε από το Πολιτικό τμήμα της Νομικής το 2003 και ολοκλήρωσε σπουδές Msc in Management στο Brunel στο Λονδίνο (2004-2005).
Το 2013 ολοκλήρωσε τις 200h Yoga Teacher Training στο NYSY με τη Βιβή Λέτσου (Anusara Yoga). Έκτοτε συμμετέχει/παρακολουθεί σεμινάρια και διαφορετικές σχολές γιόγκα, Yoga Swings (πανιά αιώρησης), Yoga kids (Rainbow kids Yoga), Vinyasa Flow, Ashtanga και Bhakthi.
Πιστή στην καθημερινή της πρακτική, ζει στην Τήνο με τον Τζοβάνι και το σκύλο τους, τον Ρίκι. Ονειρεύεται προορισμούς και παραμένει περίεργη.