Τάσος Καραχάλιος

Μάθημα σύγχρονου χορού 2017

2η Εβδομάδα - 2 ώρες/μέρα
12:30-14:30

Θα μελετήσουμε μαζί τη σύγχρονη προσωπική του καθενός τεχνική, μέσα από κινητικές φράσεις, ασκήσεις αυτοσχεδιασμού, απλές ασκήσεις για απλές κινητικές φόρμες και extra θεωρητικές συζητήσεις πάνω στο τι προτείνουμε για performing επιπρόσθετα στην τεχνική. Σε πέντε δίωρα μαθήματα ειδικά σχεδιασμένα για μελέτη του σώματος μακριά από το αστικό τοπίο, κοντά στο καθαρό οξυγόνο της Σύρου.

Τάσος Καραχάλιος

Ο Τάσος Καραχάλιος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Αποφοίτησε με άριστα από την Κ.Σ.Ο.Τ. και από το Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ως υπότροφος του Ιδρύματος Α. Ωνάση συμμετείχε στο πρόγραμμα danceweb του φεστιβάλ Impulstanz το 2005. Έχει συνεργαστεί με τους: Μιχαήλ Μαρμαρινό, Κωνσταντίνο Ρήγο (χοροθέατρο Οκτάνα), Γιάννη Σκουρλέτη (bijoux de kant), Αγγελική Στελλάτου, Jan Fabre, Δημήτρη Παπαϊωάννου, Αποστολία Παπαδαμάκη (Quasistellar), Αντώνη Φωνιαδάκη, Ayelen Parolines, Γιώργο Σαχίνη, Σταύρο Τσακίρη, Μαρία Γοργία, Ιωάννα Πορτόλου (Griffon), Πέρσα Σταματοπούλου, Μαρκέλλα Μανωλιάδη, Κώστα Τσιούκα, κ.α.
Επίσης έχει παρουσιάσει 5 δικές του δουλειές, «Serenity square» με τη Γεωργία Βαρδαρού, «Hound dogs» με τον Γιάννη Νικολαΐδη, “Snail solo” με τη μουσικό Μυρτώ Δούμα, και το σόλο «you can not have me» συνδημιουργία με τη Μαρκέλλα Μανωλιάδη, καθώς και το τρίο «ονειρεύτηκα τρεις που ονειρεύονταν τους άλλους δυο ο καθένας» με τις Μαρκέλλα Μανωλιάδη και με την Ιωάννα Τουμπακάρη.
Ως χορογράφος στο θέατρο έχει συνεργαστεί με τους Μ. Μαρμαρινό, Θ. Παπακωνσταντίνου και Γ. Σκουρλέτη.
Από το 2008 διδάσκει κίνηση και αυτοσχεδιασμό σε χορευτές και ηθοποιούς. Στη δραματική σχολή «Ίασμος/Βασίλης Διαμαντόπουλος» και «Αρχή/Νέλλη Καρρά». Επίσης από το 2013 διδάσκει το μάθημα της εφαρμοσμένης ανατομίας στην ιδιωτική επαγγελματική σχολή χορού «Ακτίνα» και από το 2015 το μάθημα του αυτοσχεδιασμού στην ιδιωτική επαγγελματική σχολή «Χοροχρόνος» του Χ. Μανταφούνη. Παράλληλα διδάσκει τεχνική και αυτοσχεδιασμό σεμιναριακά στην επαγγελματική σχολή χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Φωτογραφία: Αλίνα Λέφα