Κική Μπάκα

Σύγχρονος Χορός

2ο Σαββατοκύριακο - 2 ώρες/μέρα
13:15- 15:15

Στο εργαστήριο θα δουλέψουμε τη σχέση μας με τη βαρύτητα και τον τρόπο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το έδαφος ώστε να μας παρέχει την απαιτούμενη στήριξη για να κινούμαστε ελεύθερα χωρίς περιττές εντάσεις.
Το εργαστήριο ξεκινά με ασκήσεις ενεργοποίησης και συνειδητοποίησης του σώματος, με στόχο να βρεθούμε με «αυτοπεποίθηση» στην όρθια θέση. Θα διδαχθεί κινητική φράση για να χορέψουμε όλοι μαζί συντονισμένοι στις ίδιες κινητικές ιδέες.

Κική Μπάκα

Αποφοίτησε το 1992 από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης με άριστα. Με υποτροφία του ιδρύματος Κούλας Πράτσικα συνέχισε τις σπουδές της στη Νέα Υόρκη στη σχολή του Merce Cunningham και παράλληλα μελέτησε σύγχρονες τεχνικές χορού – Alexander technique, contact improvisation, release technique.
Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας σύγχρονου χορού sine qua non με την οποία συνεργάστηκε εντατικά ως χορεύτρια και χορογράφος από το 1992 έως το 2014.
Έχει διδάξει σύγχρονο χορό και κίνηση σε ερασιτέχνες, παιδιά, επαγγελματίες χορευτές και ηθοποιούς δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην χρήση του σώματος μελετώντας την ανατομία του.
Ασχολείται με το θέατρο ως χορογράφος – κινησιολόγος.
Φέτος διδάσκει στην επαγγελματική σχολή χορού «Ακτίνα» και στην επαγγελματική δραματική σχολή Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη.