Σταμάτης Μπενέτας

HIP HOP - Ένα εργαστήριο για μικρούς «Street Dancers» 10-11 ετών

1η Εβδομάδα - 1,5 ώρα/μέρα
17:00- 18:30

Στο εργαστήριο αυτό, θα περάσουμε πέντε μέρες χορεύοντας, διασκεδάζοντας, αυτοσχεδιάζοντας και παίζοντας, πάνω στα τρία πρώτα είδη Street Dance και Hip Hop κουλτούρας, το Break Dancing, το Locking και το Popping, και πάνω σε διάφορα είδη μουσικής όπως: Hip Hop, Funk, Breakbeats και Electronic.
Αφήνοντας να αφυπνιστεί στο σώμα κάθε παιδιού το προσωπικό του ύφος καθώς και το ύφος της ομάδας που θα δημιουργηθεί.
Συνθέτοντας μία χορογραφία που θα μας θυμίσει «Old School».
Ταξιδεύοντας και χορεύοντας από τα ξύλινα πατώματα του στούντιο, στους δρόμους τις Σύρου.

Δεν θυμώνω αλλά χορεύω, δεν χορεύω αλλά ταξιδεύω.
Να είσαι ο εαυτός σου και να χορεύεις ό,τι αισθάνεσαι

Σταμάτης Μπενέτας - B-Kloounakis

Σταμάτης Μπενέτας

Ο Σταμάτης Μπενέτας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985.
Πήρε το πρώτο του πτυχίο πάνω στην Προσχολική Αγωγή Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και συνέχισε τις σπουδές του στη Σχολή Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας της Ένωσης Κωφών
Το έτος 2012 εκπαιδεύτηκε από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ πάνω στις Εφαρμοσμένες Τέχνες του Χορού και στη Δημιουργία και του δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσει τη χορογραφική του δουλειά συνδυάζοντας τομείς Χορού, Διδασκαλίας και Χορογραφίας.
Είχε την ανάγκη να μεταδώσει την αγάπη του για τον χορό στα παιδιά και έτσι η διδακτική του εμπειρία αφορά στη διδασκαλία Hip Hop καθώς και στη δημιουργία ενός συνδυαστικού προγράμματος μουσικοκινητικής, hip-hop, αυτοσχεδιασμού και γυμναστικής για παιδιά από 3,5 χρονών και πάνω που ονομάζεται «Χίπιτι Χοπ». Το πρόγραμμα «Χίπιτι Χοπ» τού ζητήθηκε από τις σχολές και τα σχολεία Παλαιού Φαλήρου, Βύρωνα, Γαλατσίου, Ηλιούπολης, Νέας Σμύρνης καθώς και από το καλλιτεχνικό εργαστήρι διοργάνωσης εκδηλώσεων «Ευπαλίνος».
Δίδαξε επίσης και διοργάνωσε εκδηλώσεις μουσικοκινητικής και «Χίπιτι Χοπ» στο εργαστήριο δημιουργικής έκφρασης «Το Φτερό», στη Θεατρική ομάδα Νομικής ΕΚΠΑ, στη Συν-Πράξη (κέντρο προετοιμασίας αυτιστικών παιδιών), σε κατασκηνώσεις Α.Μ.Ε.Α. και τον τελευταίο χρόνο στον «Πολυχώρο Πολιτισμού και Δημιουργίας Σύρου».
Δίδαξε Hip Hop στις σχολές της Ηλιάκη, Casa de Arte Cabeira, Danse de La Vie, Cumbania Dancehouse και Κέντρο Χορού Ακροποδητί.
Έχει χορέψει στο 15ο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων σε Solo συμμετοχή με δική του μουσική σύνθεση και χορογραφία.
Συμμετείχε στο «Human Construction», στο Ρομάντσο, της Σοφίας Κονδυλιά με κεντρικό θέμα «χορός και αρχιτεκτονική», στο «Graduation Ball J.Straus» με παραστάσεις και περιοδείες και στην ερευνητική δουλειά της Μαρίζας Βινιεράτου.
Χόρεψε με την ομάδα SaLtaTor, σε παραστάσεις σωματικού θεάτρου και εντάχθηκε σε χορογραφίες του Χάρη Μανταφούνη.
Είναι υπεύθυνος για την οργάνωση παιδικών παραστάσεων (χορός και μουσικοκινητικός σχεδιασμός), παιδικών εκδηλώσεων και πάρτι.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πάνω στον Σύγχρονο χορό (Limon, Release, Graham), Κλασικό μπαλέτο (R.A.D , Vaganova method), Jazz (I.S.T.D., free style, musical), Contact improvisation, Θεατρικό παιχνίδι και Κουκλοθέατρο, Break dance, Hip Hop, Locking, Popping, καθώς και πάνω στην Οργάνωση χοροθεατρικών ομάδων.