Γιάννης Αντωνίου

Το μπαλέτο και η τεχνική του - μία καθαρή και λειτουργική αρχιτεκτονική για το σώμα

1η Εβδομάδα - 2 ώρες/μέρα
10:00- 12:00

Το μάθημα επικεντρώνεται στην επιστήμη που κρύβεται πίσω από την τεχνική του κλασικού χορού. Στην αρχιτεκτονική, στη μηχανική και στις λειτουργίες του μπαλέτου πέρα από τις ιεραρχικές και στυλιστικές πτυχές του. Το μπαλέτο μπορεί να είναι ευεργετικό και κατάλληλο για ένα ευρύ φάσμα σωματότυπων. Μερικά από τα οφέλη που η κλασική τεχνική μπορεί να προσφέρει είναι: κατανόηση της κλασικής γραμμής, συντονισμός, μουσικότητα, κατανόηση των διαφορετικών ποιοτήτων κίνησης, αντοχή και ταχύτητα.

Γιάννης Αντωνίου

Ο Γιάννης Αντωνίου γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε χορό στην Κρατική Σχολή Χορού Κ.Σ.Ο.Τ. και είναι απόφοιτος της σχολής της όπερας του Αμβούργου. Χόρεψε στα Κρατικά Μπαλέτα του Αμβούργου, του Osnabruck και της Βόννης. Στην Αμερική χόρεψε ως σολίστας με την ομάδα του Lines Ballet και την όπερα του Σαν Φρανσίσκο. Το 1998 δημιούργησε τον καλλιτεχνικό οργανισμό KUNST-STOFF, όπου η βάση του είναι οι παραστατικές τέχνες. Έχει δημιουργήσει έργα για ομάδες χορού, όπερας και ταινιών. Aπό το 2015 έχει την έδρα τoυ στην Αθήνα όπου ξεκίνησε το project Scale # 1:100 & Scale # 2:100 | Ο Λαβύρινθος της Κυψέλης με την υποστήριξη από τον Oργανισμό Πολιτισμού και Ανάπτυξης NEOΝ. Το τελευταίο του έργο Portrait of unknown man παρουσιάστηκε στο μουσείο Μπενάκη στο project AS ONE σε επιμέλεια του οργανισμού ΝΕΟΝ και ΜΑΙ (Ινστιτούτο Marina Abramović). Από το 2016 είναι καλλιτεχνικός σύμβουλος στην Επαγγελματική Σχολή Χορού, Κέντρο Χορού και Τεχνών Dansarte της Τατιάνας Λοβέρδου. www.kunst-stoff.org
Έχει διδάξει σε: Companhia Instavel, Portugal, University of Utah Modern Dance, USA, Khmer Arts Academy, Los Angeles, CA, USA, KUNST-STOFF arts, San Francisco, USA, Alonzo King`s LINES Ballet School, USA, Lines Ballet/Dominican University, USA, Cornish College of the arts, Seattle, USA, Cal Poly University - San Louis Obispo, USA, DOCK 11, Berlin, Germany, Akropoditi Dance Center - Syros, Κέντρο Χορού και Τεχνών Dansarte.

Φωτογραφία: Marty Sohl