ΑΜΥΓΔΑΛΙA ΞΥΝEΛΗ
Shiatsu-Fascia

Θεραπευτικό Μασάζ

Με ποικιλία τεχνικών όπως το απαλό άγγιγμα, οι πιέσεις, οι κινητοποιήσεις αρθρώσεων και οι διατάσεις, γίνεται απελευθέρωση του συνδετικού ιστού (fascia), μέσα από την πανάρχαια γνώση των ενεργειακών καναλιών (μεσημβρινοί) και των βελονιστικών σημείων που διατρέχουν, μορφοποιούν και οργανώνουν την ύλη μας ως ενιαία ψυχοσωματική οντότητα.

O σκοπός του είναι να εξασφαλίσει τη μέγιστη ευεξία, επιδρώντας σε σώμα, νου και πνεύμα. Και όταν αυτό συμβαίνει, μεγάλο εύρος καταστάσεων, όπως προβλήματα υγείας από το άγχος και την κούραση, μυοσκελετικοί τραυματισμοί, χρόνιοι πόνοι, κατάθλιψη, αποχωρούν!

Επαναφέροντας την ελαστικότητα και την ευελιξία των ιστών, το θεραπευτικό μασάζ συντελεί στη διατήρηση της ομοιόστασης, δηλαδή της φυσικής αρμονίας των λειτουργιών και συστημάτων του οργανισμού. Έτσι μπορούμε να δούμε αποτελέσματα όπως αύξηση εύρους της κίνησης, βελτίωσης της στάσης του σώματος, ομαλή κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου, βελτίωση της πέψης, διεύρυνση της αναπνοής, αποκατάσταση του ύπνου, μείωση του άγχους και των συναισθηματικών εντάσεων.

Κόστος συνεδρίας:
40 ευρώ
25 ευρώ για τους συμμετέχοντες του Φεστιβάλ

Αμυγδαλιά Ξυνέλη Shiatsu-Watsu (water-shiatsu) practitioner - Μουσικός
Τηλ. 6972-923894
E-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Η Αμυγδαλιά Ξυνέλη γεννήθηκε στην Αθήνα. Τελειώνοντας το σχολείο βρέθηκε να σπουδάζει Μουσική και Πολιτικές Επιστήμες. Μέσα από τη μελέτη της μουσικής, διαισθάνθηκε ότι το σώμα χρειαζόταν κάποιου είδους οργάνωση και εκπαίδευση που έλειπε, προκειμένου να είναι εκφραστικό και αποτελεσματικό. Ο δρόμος της εξερεύνησης αρχίζει, με πρώτο βήμα τον σύγχρονο χορό, ενώ παράλληλα παίρνει μαθήματα τεχνικής Alexander. Το 2002 ξεκίνα την τριετή σπουδή του Shiatsu στο Oriental Medicine & Shiatsu Training Centre. Στη συνέχεια παρακολουθεί πολλά σεμινάρια πάνω σε θέματα shiatsu και εναλλακτικών θεραπειών (βελονισμό, χρωμοβελονισμό, Ρέικι, Σαμάνικο θεραπευτικό τροχό, Feldenkrais κ.α.). Γοητευμένη από την κίνηση του σώματος στο νερό και το αποτέλεσμα της πάνω στο σύνολο του ανθρώπου, εντάχθηκε στο πρόγραμμα εκπαίδευσης του Watsu Italia και είναι αναγνωρισμένη Watsu (water- shiatsu) practitioner από την WABA. Το νερό με την σειρά του έφερε τη μελέτη της Fascia (μέθοδος Danis Bois) και του Zhineng Qigong, μαζί με την ιδέα της ρευστής κίνησης σε συνθήκες κανονικής βαρύτητας. Εργάζεται ασκώντας τις τέχνες που ιχνηλατεί, συνθετικά και δημιουργικά με σκοπό την αυτονομία, αρμονία και την ακεραιότητα του εαυτού.