ΜΠEΤΤΥ ΔΡΑΜΙΣΙΩΤΗ
Σεμινάριο τεχνικής σύγχρονου χορού

2η Εβδομάδα - 2 ώρες/μέρα
13:00 – 15:00


*Oι θέσεις για το Εργαστήριο είναι πολύ περιορισμένες.*

Το εργαστήριο απευθύνεται σε όσους έχουν συχνή επαφή με μαθήματα σύγχρονου χορού. Πρόκειται για ένα δίωρο μάθημα που στοχεύει α) να χρησιμοποιήσει τη γνώση της ανατομικής λειτουργίας του ανθρώπινου σώματος για την ανάλυση της μηχανικής των κινήσεων β) στη φυσική και οργανική χρήση της εν ροή ενέργειας του κινούμενου σώματος γ) στη συνειδητή χρήση όλων των μελών του δ) στη χρησιμοποίηση της ακριβούς μυϊκής έντασης που απαιτείται για την εκτέλεση οποιασδήποτε κίνησης, τη στιγμή που απαιτείται.
Συγκεκριμένα περιλαμβάνει α) ασκήσεις τεχνικής για την ενδυνάμωση και ευλυγισία της σπονδυλικής στήλης, την απομόνωση της κίνησης των άκρων, τη σωστή χρήση της αναπνοής, β) ασκήσεις μεταφοράς βάρους και partnering γ) εκμάθηση κινητικής φράσης που θα αποτελέσει υλικό για αυτοσχεδιασμό.

Μπέττυ Δραμισιώτη

Γεννήθηκε στη Πάτρα. Αποφοίτησε από την Κ.Σ.Ο.Τ το 1997. Από τότε διδάσκει τεχνική σύγχρονου χορού σε παιδιά και ενήλικες. Έχει χορέψει με διάφορες ομάδες χορού -Χ. Μανταφούνη, Π. Σταματοπούλου, Μετακίνηση, Σχεδία, Λάθος κίνηση, quasi stellar κ.ά., σε παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 2002 είναι μόνιμο μέλος της ομάδας sinequαnon. Από το 2011 μέχρι το 2013 συνεργάζεται με το χοροθέατρο του Κ.Θ.Β.Ε διδάσκοντας παράλληλα κίνηση στους τριτοετείς της σχολής. Από το 2001 μέχρι το 2011 διδάσκει τεχνική, αυτοσχεδιασμό και χορογραφία στην επαγγελματική σχολή Ρ. Μάνου. To 2013 ιδρύει την Ανώτερη ιδιωτική σχολή χορού ΑΚΤΙΝΑ.