ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΡΑΡΔΟΣ
Contact Improvisation
“Weightless body”

1η Εβδομάδα – 2 ώρες/μέρα
17:00 – 19:00


Στο εργαστήριο αυτό θα εξερευνήσουμε τους τρόπους και τις στρατηγικές μέσα από τις οποίες μπορούμε να μοιραστούμε το σωματικό μας βάρος με τον παρτενέρ μας. Χρησιμοποιώντας την αρχιτεκτονική δομή του σώματός μας και τη δυναμική που αναπτύσσεται ανάμεσα στα δύο σώματα όταν έρχονται σε επαφή, θα ανακαλύψουμε τους τρόπους μέσα από τους οποίους μπορούμε κατά τη διάρκεια του χορού να σηκώσουμε και να μεταφέρουμε τον παρτενέρ μας στον χώρο.

- Πώς μπορώ να προσφέρω το βάρος μου χωρίς να γίνω βάρος;
- Πώς μπορώ να απορροφήσω τις κρούσεις που δημιουργούνται από την ορμή που αναπτύσσεται από τα εν κινήσει σώματα, ιδιαιτέρως κατά τη διάρκεια ενός σηκώματος;
- Ποιος είναι οι ασφαλέστερος τρόπος προσγείωσης και πώς οργανώνεται το σώμα κατά τη διάρκεια της πτώσης;

Ερωτήματα που θα μας απασχολήσουν στο εργαστήριο “WEIGHTLESS BODY”

Κωνσταντίνος Γεράρδος

Γεννήθηκε στη Χαλκίδα Ευβοίας και σπούδασε χορό στην Αθήνα, στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. Πήρε το πτυχίο του από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή του Δήμου Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη. Έχει συνεργαστεί με πολλούς χορογράφους τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη, ως μέλος του χοροθεάτρου του ΚΘΒΕ. Ιδρυτής της ομάδας χορού VIS MOTRIX της οποίας είναι καλλιτεχνικός διευθυντής. Έχει συνεργαστεί με το ΚΘΒΕ, το Εθνικό θέατρο και Περιφερειακά θέατρα ως χορογράφος και έχει σκηνοθετήσει θεατρικές παραστάσεις.
Από το 2004 η ομάδα vis motrix έχει τη δική της στέγη στη Θεσσαλονίκη, το VIS MOTRIX PERFORMANCE STUDIO, χώρο όπου διεξάγονται μαθήματα χορού και παραστάσεις χορού και θεάτρου.
Τα τελευταία 17 χρόνια χορεύει και διδάσκει Contact Improvisation τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
«Μέσα από τον χορό αυτόν έμαθα πώς να μαθαίνω, ανακάλυψα ξανά από την αρχή τον χορό και από τότε τον ανακαλύπτω κάθε μέρα, κάθε στιγμή.»