FELDENKRAIS
με την πιστοποιημένη Feldenkrais practitioner Βάσω Γιαννακοπούλου

2ο Σαββατοκύριακο – 2 ώρες/μέρα
10:00 – 12:00


ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΘΟΔΟΣ FELDENKRAIS

Η Μέθοδος Feldenkrais (δημιουργία του Ισραηλινού Dr. Moshe Feldenkrais) είναι μια μέθοδος σωματικής επανεκπαίδευσης με στόχο τη βελτίωση της κινητικότητας.
Eστιάζει στη σχέση και στην αλληλεπίδραση του νευρικού και του μυο-σκελετικού μας συστήματος, και στοχεύει στην ισορροπημένη μεταξύ τους συνεργασία, απαραίτητη για την εργονομία και την ευστοχία κάθε ανθρώπινης δράσης.
Χρησιμοποιεί ήπιες κινήσεις και κατευθυνόμενη προσοχή με στόχο την αύξηση του εύρους και της ευκολίας στην κίνηση και τη γενικότερη βελτίωση της λειτουργικότητας του ανθρώπου σε όλους τους τομείς.

Περιστροφή σπονδυλικής στήλης

Το σεμινάριο αυτό επικεντρώνεται στη βελτίωση της στρέψης της σπονδυλικής στήλης, απαραίτητη για το περπάτημα, την ελεύθερη κίνηση του κεφαλιού και του βλέμματος! Όταν η περιστροφική κίνηση διευρύνεται σταδιακά σε όλο το μήκος του κορμού (από τη λεκάνη και τη μέση μέχρι τον θώρακα και τον αυχένα) η προσπάθεια που καταβάλουμε για να στραφούμε μειώνεται αισθητά, αφού πια κατανέμεται αρμονικά σε όλες τις περιοχές του σώματος.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ

Η μέθοδος Feldenkrais ωφελεί όσους υποφέρουν από πόνους στην πλάτη, τον αυχένα, τους ώμους, τα ισχία, τα γόνατα ή έχουν κινητικές δυσκολίες, αλλά και όσους επιθυμούν να διευρύνουν τις κινητικές τους ικανότητες.
Μουσικοί, ηθοποιοί, αθλητές και χορευτές επεκτείνουν τις ικανότητες και τη δημιουργικότητά τους. Άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας βοηθούνται να διατηρήσουν ή να επανακτήσουν την ικανότητά τους να κινούνται χωρίς κόπο και δυσκολία ή πόνο.
Ανάμεσα στα άμεσα οφέλη της μεθόδου είναι η πιο λειτουργική στάση και κίνηση του σώματος, η αυξημένη αναπνευστική ικανότητα, η μείωση του πόνου και του άγχους και η βελτίωση της συνολικής εικόνας του εαυτού.

* Τι πρέπει να έχετε μαζί σας: Άνετα ρούχα και κάλτσες και μια μικρή κουβέρτα ή ένα κομμάτι ύφασμα, πετσέτα, παρεό κλπ.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Μέθοδο Feldenkrais: http://feldenkrais-method.org/en


Η Βάσω Γιαννακοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Ξεκίνησε τις σπουδές της το 1980 στη σχολή χορού της Δ. Γρηγοριάδου, συνέχισε στο φυτώριο της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (K.Σ.Ο.Τ) και αποφοίτησε από το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών. Είναι πιστοποιημένη practitioner της τεχνικής Feldenkrais (4ετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα Feldenkrais- Αθήνας, Ruty Bar) και έχει ολοκληρώσει σπουδές Ρεφλεξολογίας (2ετής εκπαίδευση Ρεφλεξολογίας Natural Health science.)
Από το 1997 παραδίδει μαθήματα και σεμινάρια κίνησης-σύγχρονου χορού σε ενήλικες και παιδιά.
Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με χορογράφους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μεταξύ αυτών Simone Sandroni, Ιωάννα Πορτόλου, Maxime Heppner, Φώτη Νικολάου, Μαρία Τσουβαλά, James De Silva, Μαριέλα Νέστορα, Maxime Heppner, Snejana Premus, Αναστασία Λύρα κ.α.
Το Δεκέμβριο του 2004 ίδρυσε μαζί με τον φωτιστή Τάσο Παλαιορούτα την ομάδα χορού Νταλίκα. (www.dalikadancetheater.com)
Συνεργάσθηκε με τον Δ. Παπαϊωάννου στη χορογραφική ομάδα των τελετών έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004 και τελετής έναρξης των Πρώτων Ευρωπαϊκών Αγώνων Μπακού/Αζερμπαϊτζάν 2015.
Είναι ιδρυτικό μέλος του "Συνδέσμου Χορού" (2010) με τον οποίο έχουν πραγματοποιήσει σειρά από δράσεις στο θέατρο Eμπρός καθώς και τα χορογραφικά εργαστήρια 7+1 στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας ( 2011), 9+1 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (2012-2013-2015) Ηράκλειο (2013-2014), On the Road στο Φεστιβάλ χορού Καλαμάτας (2014) κ.α.