ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΜΑΝΩΛΙΑΔΗ
Σύγχρονος Χορός

2ο Σαββατοκύριακο 2 ώρες/μέρα
15:00 – 17:00


Στο Εργαστήριο αυτό θα μελετήσουμε:

Διαφορετικές ποιότητες και δυναμικές της κίνησης και τρόπους μετακίνησης στον χώρο, καθώς επίσης τη χρήση του σώματος ως σύνολο και ως μονάδα.
Δομημένες κινησιολογικές φράσεις με στόχο την αρτιότητα εκτέλεσης τους.
Συνδυασμός εκγύμνασης και ενδυνάμωσης του μυϊκού συστήματος με τα οστά.

Η Μαρκέλλα Μανωλιάδη γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης το 2002 .
Από το 2000 συνεργάζεται με τις εξής ομάδες χορού: Λάθος Κίνηση του Κ. Μίχου, quasi stellar της Αποστολίας Παπαδαμάκη, APOTOSOMA του Α. Φωνιαδάκη, Οκτάνα του Κ. Ρήγου Landscape της Ι. Πάραλη, με την Πέρσα Σταματοπούλου κ.ά.
Έχει χορέψει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό: Βρυξέλλες, Άμστερνταμ, Λονδίνο, Λίβερπουλ, Στοκχόλμη, Φλωρεντία, Μιλάνο, Βενετία, Νάπολη, Σεούλ,, Στουτγάρδη, Φρανκφούρτη, Λυών, Σλοβενία, Λιθουανία, Ρουμανία κ.α.
Ως χορογράφος έχει συνεργαστεί με την ομάδα θεάτρου της Α. Μπρούσκου σε δύο παραγωγές: «Το λεωφορείο ο πόθος» του Τένεσι Ουίλιαμς και «Αγαμέμνων» του Αισχύλου, Φεστιβάλ Αθηνών 2008, Επίδαυρος. Επίσης, έχει συνεργαστεί με την ομάδα θεάτρου "Omikron 2" του Σ. Σ. Τσακίρη.
Έχει χορογραφήσει για την εφηβική ομάδα του Κέντρου μελέτης χορού Ντάνκαν "Αλδίνες" και την Junior Hellenic Dance Co.
Ως βοηθός χορογράφου δούλεψε για την Παραολυμπιάδα Αθήνα 2004, στη Λυρική σκήνη και στην παιδική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.
Έχει διδάξει χορό και αυτοσχεδιασμό στην Ακαδημία χορού και θεάτρου ΙΕΚ ΑΚΜΗ, στη σχολή θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ και στο Κέντρο Μελέτης Χορού Ι. Ντάνκαν.
Από το 2013 είναι υπεύθυνη σπουδών του φυτωρίου στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. Διδάσκει σύγχρονο χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και στην Επαγγελματική σχολή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χορού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με τους David Zambrano, Julien Hamilton, Trisha Brown, Steve Paxton, Wim Vandekeybus , κ.ά.
Από το 2008 συνεργάζεται μόνιμα με την ομάδα χοροθεάτρου Οκτάνα του Κ. Ρήγου, καθώς επίσης και με την ομάδα χορού Apotosoma του Α.Φωνιαδάκη.