ΠΩΛIΝΑ ΚΡΕΜΑΣΤΑ
Παιδικό εργαστήρι: Εμείς κι ο κόσμος

1η Εβδομάδα - 1,5 ώρα/μέρα
11:00 - 12:30 (Αθλητικό Κέντρο Δ. Βικέλας)


Θα περάσουμε μαζί πέντε μέρες και για μιάμιση ώρα κάθε μέρα θα μελετήσουμε τον χώρο ανάμεσά μας, τον χρόνο γύρω μας και το μαγικό ταξίδι της κίνησης.
Θα ανακαλύψουμε από την αρχή τον χορό μέσα από το παιχνίδι, τη φαντασία και την προσωπική μας κίνηση. Θα εξερευνήσουμε τον χώρο μέσα στον οποίο θα κινηθούμε και θα τον γεμίσουμε με τους ήχους και τα σώματά μας.
Πόσες πεταλούδες χωράνε μέσα στην παλάμη μου; Πόσα φτερά φυτρώνουν στην πλάτη μου; Πώς γίνεται κι όταν απλώνω το χέρι στον διπλανό μου γαργαλιστές χοροπηδούνε στην κοιλιά μου;
Θα χτίσουμε τις σχέσεις μεταξύ μας μέσα από τη συνεργασία και την ομαδικότητα, καθώς και μέσα από τις ιδιατερότητες και την προσωπικότητά μας.
Στο τέλος του εργαστηρίου θα τοποθετήσουμε τα υλικά μας σε έναν αυτοσχέδιο καμβά και θα τα παρουσιάσουμε στην κοινότητα της Σύρου.
Απαραίτητα πολεμοφόδια: άνετα ρούχα, ξεκούραστα παπούτσια (και πατούσια) και ένα παγούρι νερό!

Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά 10-11 ετών και βασίζεται στις πρακτικές και στον παιδαγωγικό πυρήνα του εκπαιδευτικού προγράμματος «Σκυτάλη»

Επικοινωνία:
τηλ. 6976-080120
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Η Πωλίνα Κρεμαστά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Επαγγελματικής Σχολής Χορού «Ραλλού Μάνου» και απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Χορεύει και χορογραφεί για την ομάδα σύγχρονου χορού Creo (www.creodancecompany.wordpress.com), συμμετέχοντας σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ (Insoliti International Dance Festival, Turin, Italy / Festival “La Becquée” Brest, France / Sarajevo International Festival, Bosnia and Herzegovina / Φεστιβάλ Ελλήνων χορογράφων / Διεθνές Φεστιβάλ χορού Καλαμάτας / Αισχύλεια κ.ά.). Η ομάδα Creo είναι μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας Ρέον και έχει επιχορηγηθεί από το ΕΚΕΘΕΧ για το ερευνητικό έργο “Ceci n’est pas un siege” το 2009-2010. Με το έργο «GODOT» απέσπασε το α΄ βραβείο Silver Snowflake στο Διεθνές Φεστιβάλ του Σεράγεβο – Sarajevo Winter Festival – το 2012. Είναι συνεργαζόμενη καλλιτέχνις με το Κέντρο Χορού Ι. & Ρ. Ντάνκαν από το 2011. Επιλέχθηκε ως χορογράφος της ελληνικής συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Homme@home», με την παράσταση «Le feu» (2011).
Τα τελευταία χρόνια είναι υπεύθυνη για την «Σκυτάλη», ένα πολυδιάστατο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για χορευτές και δημόσια Δημοτικά σχολεία και ασχολείται με μια κινητική έρευνα πάνω στη σχέση παραδοσιακού και σύγχρονου χορού. Μαζί με τον Γιώργο Αμέντα πραγματοποιεί μία έρευνα με θέμα «παραγωγή και χειρισμός του ήχου με σκοπό τη σύνθεση» μέσα από το έργο «track00».
Στο θέατρο έχει κάνει την επιμέλεια κίνησης στα έργα «Η Μπέμπα» και «η Φθορά» του Δημήτρη Τσεκούρα και στο έργο «Τερματικός σταθμός» του Κωνσταντίνου Τζαμιώτη (σε σκηνοθεσία Ορέστη Τάτση), καθώς και στο έργο «Περιμένοντας τον Γκοντό», Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν (σκηνοθεσία: Κωστή Καπελώνη).
Έχει διδάξει σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό σε πολλά στούντιο και σχολές της Αθήνας και της επαρχίας, στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και στο Διεθνές Φεστιβάλ χορού «La Becquée» στη Βρέστη. Διδάσκει σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Ραλλού Μάνου». Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων χορογράφων.

Δυο λόγια για την Σκυτάλη:

Η Σκυτάλη είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον χορό, ανοιχτό σε χορευτές, παιδαγωγούς, χορογράφους και μαθητές Δημοτικού. Βασίζεται σε μια διαδικασία συνεχούς μοιράσματος πληροφορίας, εργαλείων, ιδεών και μάθησης μέσα από την πράξη. Η ιδέα του μεταλαμπαδεύω, δίνω την "σκυτάλη" και εκπαιδεύω εκείνον που την έλαβε, ώστε να γίνει ικανός να κάνει το ίδιο, είναι η ουσία και ο πυρήνας αυτού του προγράμματος. Εμπνέει και ενδυναμώνει κοινωνικές και ατομικές δεξιότητες όπως η λήψη πρωτοβουλιών, η συνεργασία, η αλληλεπίδραση και η δικτύωση. Τα μαθήματα ξεφεύγουν από την κλασική λογική ενός μαθήματος χορού. Δομημένα γύρω από την «πτώση» και το «κυνηγητό», καθημερινές κινήσεις γεμάτες κρυμμένα νοήματα και συμβολισμούς, συνδέουν την καθημερινή κίνηση του μαθητή με έννοιες και κώδικες της τέχνης του χορού. Η Σκυτάλη ένας νέος χώρος, μια κοινότητα, ένα σχέδιο, μία ζωντανή δομή, ένα σπίτι, μια βάρκα, μια πόρτα, τρόπος ζωής.

Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  


https://www.facebook.com/projectc.skytali/  

www.skytali.gr