ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΙΝΑΡΗΣ
Κλασικός Χορός

2ο Σαββατοκύριακο - 2 ώρες/μέρα
12:30 – 14:30

«Εκείνη τη στιγμή ακριβώς που λέει από μέσα του και τι δεν θα ‘δινα για να ‘χω τη χαρά να βρισκόμουνα πλάι σου στο φως της μεγάλης ακίνητης μέρας και να μοιραζόμαστε τούτη τη στιγμή -όπως μοιράζεται κανείς τη μουσική τον χορό ή τη γεύση ενός φρούτου -εκείνη τη στιγμή ακριβώς βρίσκομαι πλάι σου»

Δημήτρης Καμινάρης

Σπούδασε κλασικό χορό και για δέκα χρόνια ήταν χορευτής κλασικού μπαλέτου. Η εκπαίδευσή του στον χορό ξεκίνησε από το 1968 με πλήθος δασκάλων, όπως οι: Γιώργος Αλεξίου, Έλεν Τσουκαλά, Λεωνίδα Ντε Πιαν, Ντανιέλ Λομέλ και Χάρης Μανταφούνης.
Μαθήτευσε και συνεργάστηκε με την ομάδα του Χάρη Μανταφούνη, Λεωνίδα Ντεπιάν και Ντανιέλ Λομέλ. Συνεργάστηκε ως χορευτής με την Εθνική Λυρική Σκηνή, το ΑΕΝΑΟΝ Χοροθέατρο, την ομάδα του Λεωνίδα Ντε Πιαν, τις Χοροροές, την ομάδα της Πέρσας Σταματοπούλου, τον Χάρη Μανταφούνη, τη Xριστίνα Μπέσκου, τη Σοφία Σπυράτου την Αποστολία Παπαδαμάκη κ.ά.
Έχει χορέψει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό: Βρυξέλλες, Άμστερνταμ, Λονδίνο, Λίβερπουλ, Στοκχόλμη, Φλωρεντία, Βενετία, Νάπολη, Παρίσι, Στουτγάρδη, Φρανκφούρτη, Λυών, Σλοβενία, Λιθουανία, Ρουμανία κ.α.
Διδάσκει κλασικό χορό σε επαγγελματικές σχολές από το 1983, μεταξύ άλλων και στην Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης (2001-2003).
Τον Ιούλιο του 2015, συμμετείχε στην παραγωγή «Priority» του Αντώνη Φωνιαδάκη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.
Από το 2009 διδάσκει στην σχολή χορού «Μετάνειρα».