ΑΜΥΓΔΑΛΙA ΞΥΝEΛΗ
Σωματική-Νοητική Επίγνωση

1ο Σαββατοκύριακο – 2,5 ώρες/μέρα
17:00 – 19:30

Awareness versus injury

ή πώς μέσα από την επίγνωση και την παρουσία αποφεύγω τους τραυματισμούς καθώς γυμνάζομαι ή κινούμαι.
Πρόθεση του εργαστηρίου είναι να ανοίξει την προσοχή μας σε αυτό που θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε «ύλη» μας και στον τρόπο που σχετιζόμαστε με αυτή. Να αφυπνιστεί δηλαδή η ιδιοδεκτικότητα μας, η αίσθηση που κάθε φορά έχουμε για τον χώρο και τον χρόνο, καθώς κινούμαστε ή απλά υπάρχουμε.
Στόχος είναι, μέσα από βιωματικές ασκήσεις και ενδοσκοπήσεις, να γίνει σύντομη επισκόπηση σε σωματικές δομές όπως οστά, αρθρώσεις, περιτονίες αλλά και ενεργειακά μονοπάτια (meridians) που διέπουν ή περιγράφουν αλλιώς αυτές τις δομές και τις λειτουργίες τους. Θα δοθούν απλές πρακτικές για την καθημερινή εξάσκηση και καλλιέργεια της σωματικής μας επίγνωσης.

Η Αμυγδαλιά Ξυνέλη γεννήθηκε στην Αθήνα. Τελειώνοντας το σχολείο βρέθηκε να σπουδάζει Μουσική και Πολιτικές Επιστήμες. Μέσα από τη μελέτη της μουσικής, διαισθάνθηκε ότι το σώμα χρειαζόταν κάποιου είδους οργάνωση και εκπαίδευση που έλειπε, προκειμένου να είναι εκφραστικό και αποτελεσματικό. Ο δρόμος της εξερεύνησης αρχίζει, με πρώτο βήμα τον σύγχρονο χορό, ενώ παράλληλα παίρνει μαθήματα τεχνικής Alexander. Το 2002 ξεκίνα την τριετή σπουδή του Shiatsu στο Oriental Medicine & Shiatsu Training Centre. Στη συνέχεια παρακολουθεί πολλά σεμινάρια πάνω σε θέματα shiatsu και εναλλακτικών θεραπειών (βελονισμό, χρωμοβελονισμό, Ρέικι, Σαμάνικο θεραπευτικό τροχό, Feldenkrais κ.α.). Γοητευμένη από την κίνηση του σώματος στο νερό και το αποτέλεσμα της πάνω στο σύνολο του ανθρώπου, εντάχθηκε στο πρόγραμμα εκπαίδευσης του Watsu Italia και είναι αναγνωρισμένη Watsu (water- shiatsu) practitioner από την WABA. Το νερό με την σειρά του έφερε τη μελέτη της Fascia (μέθοδος Danis Bois) και του Zhineng Qigong, μαζί με την ιδέα της ρευστής κίνησης σε συνθήκες κανονικής βαρύτητας. Εργάζεται ασκώντας τις τέχνες που ιχνηλατεί, συνθετικά και δημιουργικά με σκοπό την αυτονομία, αρμονία και την ακεραιότητα του εαυτού.