Γιάννης Ρούσσος

roussos
2η εβδομάδα – 2 ώρες / μέρα

Σεμινάριο: Σεμινάριο Ρυθμού για όσους αγαπούν το χορό, υπό των ήχο των Κρουστών

Η Ρυθμολογία ενώνει τον κόσμο, γεννά μοναδικές εμπειρίες, και γιορτάζει τον κόσμο που ζούμε μέσα από τη ρυθμική μουσική και το χορό!
Ο Γιάννης Ρούσσος, ιδρυτής της σχολής CMS (Contemporary Music School), με 25 χρόνια στον κόσμο των ντραμς σε όλη την Ευρώπη, σας εισάγει στη δύναμη της κίνησης του χορού μέσα από τους ήχους των κρουστών: Ρυθμολογία, για όλες τις ηλικίες και τα επίπεδα!

Στη Ρυθμολογία γεννάμε το Ρυθμό (ανάλυση - αξίες - χρόνοι), νιώθουμε τον Ήχο
(αίσθηση - ακοή - μουσική), δημιουργούμε την Κίνηση (έμπνευση - δράση - χορός).

Στο σεμινάριο θα συνεργαστούμε και θα συνδημιουργήσουμε πάνω στα εξής:
- Θεωρητική ανάλυση και προσέγγιση του ρυθμού
- Χρήση του σώματος ως κρουστό όργανο
- Δημιουργία ρυθμών και έκφραση των ρυθμών μέσω της κίνησης
- Θεωρητική και πρακτική έρευνα διαφορετικών ρυθμών (με χρήση συγκεκριμένου χορογραφικού υλικού)

Βιογραφικό

Ο Γιάννης Ρούσσος γεννήθηκε στη Σύρο το 1964. Σπούδασε μουσική στην Ελλάδα και στην Ολλανδία. Είναι κάτοχος διπλώματος κρουστών οργάνων. Από το 1992 συνεργάστηκε στην Αθήνα με πολλούς Έλληνες συνθέτες όπως ο Μ. Θεοδωράκης, Μ. Πλέσσας, Θ. Πολυκανδριώτης, Γ. Χατζηνάσιος, Μ. Ρασούλης, Β. Παπαθανασίου, δισκογραφικά αλλά και δίνοντας παραστάσεις-συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εργάστηκε σε πολλά ωδεία της Αθήνας και στο εργαστήρι κρουστών του Νίκου Τουλιάτου ως καθηγητής drums. Είναι μέλος των Film Noir Quartet, μουσικό σχήμα που πειραματίζεται στο χώρο της jazz με δισκογραφική δουλειά. Από το 2011 δημιούργησε στη Σύρο το CMS [Contemporary Music School ] εισάγοντας μια σύγχρονη πρόταση στη μουσική εκπαίδευση του νησιού. Το CMS εκτός από Σχολή Σύγχρονης Μουσικής, λειτουργεί επίσης ως studio ηχογραφήσεων και χώρος σεμιναρίων. Είναι μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μουσικών.