Τάσος Καραχάλιος

karaxalios
2η εβδομάδα – 2 ώρες / μέρα

Σεμινάριο: Τεχνική Σύγχρονου Χορού και Αυτοσχεδιασμού

Θα περάσουμε 5 μέρες γεμάτες χορό. Στο ζέσταμα θα ασχοληθούμε με την τεχνική του χορού και θα μελετήσουμε κινητικές φράσεις. Επίσης θα ασχοληθούμε με μια μεγάλη κινητική φράση που μελετάω προσωπικά . Έπειτα θα περάσουμε λίγο χρόνο με έρευνα για την προσωπική κίνηση καθώς και τις προτιμήσεις του καθενός, διαδικασία που παράλληλα με συζήτηση (καλοκαίρι με ποτάκι) θα μας βοηθήσει στη διαδικασία της προσωπικής τοποθέτησης στη σκηνή.


Βιογραφικό

Ο Τάσος Καραχάλιος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Αποφοίτησε με άριστα από την Κ.Σ.Ο.Τ. και από το Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, είναι επίσης τελειόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος με θέμα κινητική και δημιουργική μάθηση του δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Ως υπότροφος του Ιδρύματος Α. Ωνάση συμμετείχε στο πρόγραμμα danceweb του φεστιβάλ Impulstanz το 2005.
Έχει συνεργαστεί με τους Κωνσταντίνο Ρήγο (χοροθέατρο Οκτάνα), Αγγελική Στελλάτου, Jan Fabre, Δημήτρη Παπαϊωάννου, Αποστολία Παπαδαμάκη (Quasistellar), Αντώνη Φωνιαδάκη, Ayelen Parolines, Γιώργο Σαχίνη, Σταύρο Τσακίρη, Μαρία Γοργία, Ιωάννα Πορτόλου (Griffon), Πέρσα Σταματοπούλου, Μαρκέλλα Μανωλιάδη κ.α.
Επίσης έχει παρουσιάσει 3 δικές του δουλειές (“Serenity square” με τη Γεωργία Βαρδαρού, “Hound dogs” με τον Γιάννη Νικολαΐδη και “Snail solo” με τη μουσικό Μυρτώ Δούμα). Το 2012 συνδημιούργησαν με την Μαρκέλλα Μανωλιάδη το σόλο “you can not have me”.
Από το 2008 διδάσκει κίνηση και αυτοσχεδιασμό σε χορευτές και ηθοποιούς.