Μαρκέλλα Μανωλιάδη

markella 2
1η εβδομάδα (3 μέρες) – 2 ώρες / μέρα

Σεμινάριο: Σύγχρονος Χορός

Βιογραφικό

Η Μαρκέλλα Μανωλιάδη γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης το 2002. Από το 2000 συνεργάζεται με τις εξής ομάδες χορού: Λάθος Κίνηση, του Κ. Μίχου, Quasistellar, της Αποστολίας Παπαδαμάκη, APOTOSOMA, του Α. Φωνιαδάκη, άμορφη της Τζ. Αργυρίου, Landscape. της Ι. Πάραλη, κ.ά.
Έχει χορέψει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό Βρυξέλλες, Άμστερνταμ, Λονδίνο, Λίβερπουλ, Στοκχόλμη, Φλωρεντία, Μιλάνο, Βενετία, Νάπολη, Σεούλ,, Στουτγάρδη, Φρανκφούρτη, Λυών, Σλοβενία, Λιθουανία, Ρουμανία κ.α. Ως χορογράφος έχει συνεργαστεί με την ομάδα θεάτρου της Α. Μπρούσκου σε δύο παραγωγές: Λεωφορείο ο πόθος του Τένεσι Ουίλιαμς και Αγαμέμνων του Αισχύλου, Φεστιβάλ Αθηνών 2008, Επίδαυρος. Επίσης, έχει συνεργαστεί με την ομάδα θεάτρου "Omikron 2" του Σ. Σ. Τσακίρη. Έχει χορογραφήσει για την εφηβική ομάδα του Κέντρου μελέτης χορού Ντάνκαν "Αλδινες". Ως βοηθός χορογράφου δούλεψε για την Παραολυμπιάδα Αθήνα 2004, στη Λυρική σκηνή και στην παιδική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.
Έχει διδάξει χορό και αυτοσχεδιασμό στην Ακαδημία χορού και θεάτρου ΙΕΚ ΑΚΜΗ, στη σχολή θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ και στο κέντρο μελέτης Χορού Ισιδώρας Ντάνκαν. Διδάσκει στην Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης .
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χορού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με τους David Zambrano, Julien Hamilton, Trisha Brown, Steve Paxton, Wim Vandekeybus κ.α. Από το 2008 συνεργάζεται με την ομάδα χορού Οκτάνα του Κ. Ρήγου.